İstanbul Heyeti Kocaeli'ne Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Heyeti Kocaeli'ne Hayran Kaldı

İstanbul Heyeti Kocaeli\'ne Hayran Kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelen bir ekip Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin park ve yeşil alanlarını inceledi.

02.11.2012 12:22

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) gelen heyet Kocaeli'ndeki park ve yeşil alanlara hayran kaldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin (KBB) Sekapark, Çınarlıdere, Gaziler Dağı, Barış Vadisi, Tavşancıl Sahili gibi önemli çalışmalarını inceleyen heyet, bu tür mesire alanı ve parkların İstanbullular tarafından da ilgi göreceğini söyledi.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Tuncer Güveli ile Anadolu yakası şeflerinin katıldığı gezide KBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı yetkilileri yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

KBB PROJELERİ İNCELENDİLER

KBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Etüd Planlama ve Kesin Hesap Şube Müdürü Tuncay Türetken'in koordine ettiği teknik gezi, Gebze Fatih Sultan Mehmet Parkı'ndan başladı, Bayraktepe Denize Sevgi Parkı, Gaziler Dağı'nda 'Rüzgâr Türbünü', At Haraları, Spor kompleksi tanıtıldı. Barış Vadisi Parkı dolgu alanının rehabilite edilmesi konusunda bilgi verildi ve Tavşancıl Sahil projesi heyete ilk önce panaromik olarak sonra ise park alanına gidilerek gösterildi.

BİLGİLENDİRME SUNUMU YAPILDI

İstanbul'dan gelen heyet Çınarlıdere'de fayton ve atlara bindi. Mesire alnında yapılan incelemeler ve fayton gezisi ardından Sekapark Otel'de KBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Etüd Planlama ve Kesin Hesap Şube Müdürü Tuncay Türetken tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. Peyzaj Mimarı Halil Kesikbaş Karamürsel Altınkemer Sahili Mavi bayrak projesi sunumu, Peyzaj Mimarı Fatmanur Danış Doğal Yaşam parkı sunumu ile heyet bilgilendirildi.

TECRÜBELER PAYLAŞILDI

Sunumun ardından Türkiye'nin en önemli parklarından Sekapark, İstanbul'dan gelen heyete gezdirildi. Gezi sırasında İstanbul ve Kocaeli park pahçeler ve yeşil alanlar dairesi teknik bilgi paylaşımı yaptı. Tecrübelerin paylaşıldığı inceleme gezisinde, Yuvacık Barajı ağaçlandırma projesi ve Başiskele Sahil Parkı projeleri gezdirilerek gezi tamamlandı.

İSTANBUL HEYETİ HAYRAN KALDI

Kendi park ve bahçe mobilyalarını kendi üreten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışması, İBB yetkililerinin dikkatini çekti. Birçok ürünün kendi imkânları ile yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne övgüler yağdıran heyet tecrübelerin paylaşılması için görüşmelerin devam etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Tuncer Güveli tarafından Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan'a, Park Bahçeler Müdürü Ali Kemal Dilaver'e ve Başkanlığı Etüd Planlama ve Kesin Hesap Şube Müdürü Tuncay Türetken'e teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Heyeti Kocaeli'ne Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement