İstanbul Medeniyetler Defilesi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Medeniyetler Defilesi

İstanbul Medeniyetler Defilesi

Defile, 10 Ocak 2014'te Pera Palace Hotel Jumeirah'ta yapılacak

22.11.2013 10:10

Bu yıl ilki düzenlenecek İstanbul Medeniyetler Defilesi, 10 Ocak 2014'te Pera Palace Hotel Jumeirah'ta gerçekleştirilecek.

Medyadoktoru yapım firmasından yapılan açıklamaya göre, her din, dil ve ırktan insanın asırlardır birlikte barış içinde yaşadığı İstanbul, bugüne kadar dostluğun, kardeşliğin ve birlikte yaşama kültürünün en iyi örneklerini verdi.

Medyadoktoru yapım firmasının proje sahipliğini üstlendiği, danışma kurulu başkanlığını Nazır Şentürk'ün, organizasyonunu Erberk Ajans'ın yapacağı İstanbul Medeniyetler Defilesi, 10 Ocak 2014'te Pera Palace Hotel Jumeirah'da gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin önemli moda tasarımcılarından Muammer Ketenci tarafından tasarlanacak İstanbul Medeniyetler Defilesi kreasyonu, 3 dine uyarlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Medeniyetler Defilesi Koordinatörü Selçuk Karataş, günümüzde toplumların, hayatın hızlı temposunda hoşgörüden, sevgiden, barıştan ve manevi duygulardan uzaklaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Halbuki insanı insan yapan bu duygular bütünüdür. İstanbul'da var olan ve yaşanan 3 semavi dinin renklerini ve ruhlarını yansıtan kültür etkinliğini insanlarla paylaşmak istiyoruz. Semavi dinler işte tam burada devreye girmektedir ve insanı Allah bilincine ulaştırmak, ona, kendini yaratan ve yaşatan Allah'a karşı şükran borcunu algılatmak, onu dünya hayatında doğruya, iyiye ve güzele yönlendirmektir. Bu nedenle biz üç semavi dini içine alan her dinin kendi adetlerini, törensel figürlerini yansıtan üç ayrı medeniyetin güzelliklerini sergileyen bir defile yapmaya gönül verdik. Bu bağlamda desteklemeleri için Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile özel kurum ve kuruluşlarına projemizle alakalı bilgilendirmede bulunduk."

Moda tasarımcısı Ketenci de üç semavi dinin dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir sevgi bağında İstanbul'da yaşadığını aktararak, "Bütün dinleri birleştiren şehir İstanbul'dur. Bunun için Medyadoktoru firmasından bu teklif geldiğinde, gönlümde çağlayan bu din ateşinde kendimin dışındakilere saygı, sevgi ve kardeşliği daha da güçlendirip pekiştirmek amacıyla İstanbul Medeniyetler Defilesi'nin İstanbul'daki tasarımlarını sunuyorum. 3 dine ait, renkler ve çizgi ile tasarlanmış, onları anlatan objelerini de 61 koleksiyon halinde sunacağız. Defilemizde Müslümanlık, Hristiyanlık ve Yahudilik koleksiyonları tanıtılacaktır" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Medeniyetler Defilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement