İstiklal Koşusuna Mustafakemalpaşa Belediye Spor Damgası - Son Dakika
Güncel

İstiklal Koşusuna Mustafakemalpaşa Belediye Spor Damgası

İstiklal Koşusuna Mustafakemalpaşa Belediye Spor Damgası

Mustafakemalpaşa Belediye Spor Atletizm Takımı, Kastamonu Valiliği tarafından düzenlenen İstiklal Yolu Ultra Maratonu'ndan başarı ile döndü.

03.09.2013 11:48

Sportif Direktör Önder Balta başkanlığında koşuya katılan Mustafakemalpaşa Belediye Spor atletleri Tanzer Dursun ve Mehmet Sarıoğulları ultra maratonda madalya kazanarak, kürsüye çıktı.

Kurtuluş Savaşı boyunca İnebolu'ya deniz yoluyla gelen cephanenin kağnılarla cepheye ulaştırılmasında kullanılmış olan 340 km'lik İstiklal Yolu anısına koşulan ultra maraton, Kastamonu-İnebolu'da arasında gerçekleştirildi.

Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'ndan Vali Erdoğan Bektaş'ın startıyla başlayan İstiklal Yolu Ultra Maraton'una 52 sporcu katıldı.

Koşunun 100 kilometrelik etabına katılan 34 sporcudan 29 'u etabı tamamladı. 42 kilometrelik etabı ise 17 atlet bitirdi.

İnebolu'da sona eren koşu süresince sporcuların, 11 kontrol noktasının 3′ünde yiyecek ve 8′inde ise su ihtiyacı karşılandı.

Zorlu geçen yarışta Mustafakemalpaşa Belediye Spor atleti Mehmet Sarıoğulları, 42 kilometrelik maraton koşusunu 3 saat 56 dakika ile tamamlayarak 1'inci oldu.

Ultra Maraton 100 kilometrelik koşusunda ise Tanzer Dursun 9 saat 55 dakikalık derecesiyle 2'liği elde etti.

İstiklal Yolu Ultra Maratonu'nda dereceye girenlere, İnebolu'da düzenlenen törenle madalyaları verildi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'da Türkiye'nin en prestijli ultra maratonlarından biri olan İstiklal Yolu Ultra Maratonu'nda madalya kazanan Belediye Spor'lu atletleri tebrik ederken, sporculara ev sahipliği yapan Kastamonu 5. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Jan.Kıd. Albay Erhan Vural'a da teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstiklal Koşusuna Mustafakemalpaşa Belediye Spor Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement