IWEF'de Duygusal Anlar Yaşandı - Son Dakika
Güncel

IWEF'de Duygusal Anlar Yaşandı

IWEF\'de Duygusal Anlar Yaşandı

Filistin temsilcisi Mousa'nın konuşması sırasında.

04.05.2013 12:52

Uluslararası Kadın Girişimciler Forum'u IWEF'in 2. Gününde, "Kadın ve Barış" başlıklı oturuma katılan uluslararası katılımcılar, duygusal anlar yaşadılar. Filistin'den gelen HIWAR (Gençlik ve kadını Güçlendirme Merkezi) Genel Direktörü Iman Abdal Rahman Mousa Filistin'de kadın olmanın zorluklarını ve yaşananları anlatırken göz yaşlarını tutamadı. "Yaşamak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz toparlanıyoruz, İsrail bozuyor. Sizi özgür ülkeme davet etmek isterdim ama imkansız. Bir gün inşallah sizleri ülkemde, böyle bir organizasyonda ağırlarım" dedi.

AKP İstanbul milletvekili Belma Satır ise yaptığı konuşmada, özellikle terör nedeniyle doğu ve güneydoğudaki kadınların mağduriyetine dikkat çekti. Satır, "bahar sadece batıya değil, doğuya da gelsin istiyoruz. Bölgede ekonomik ve sosyal hayat sınırlıydı. Süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Bölge kadınının da giderek aktif hale geleceğini umuyoruz" şeklinde konuştu.

Oturumun konuklarından Kuzey Irak Kürt Hükümeti Temsilcisi Shireen Ibrahim Fattah ise kürt kadınlarının bir plan çerçevesinde, birlikte hareket ettiklerini ve sosyal medyayı da yaygın olarak kullandıklarını vurgulayarak, " Kuzey Irak'da kadınlar iyi organize olmuştur, 5 yıllık ekonomik, politik ve sosyal stratejilerini Filistinli arkadaşlarla planlaşabiliriz" çağrısında bulundu.

Özellikle Orta Doğu ve Afganistan gibi bölgelerde savaş muhabirliği yapan Benan Kepsutlu'nun yönettiği oturumda, Kırgızistan Milletvekili Urmat Amanbeava, Azerbeycan Milletvekili Malahat İbrahimgizi, Kırgızıstan Milletvekili Gülnura Jamgyrchieva ile Karadağ Milletvekili Snezana Jonica da ülkelerindeki kadının konumu ve ekonomideki yerine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel IWEF'de Duygusal Anlar Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement