Izmir Bergama'da Kırsal Mahallerinde Karla Mücadale Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Izmir Bergama'da Kırsal Mahallerinde Karla Mücadale Sürüyor

Izmir Bergama\'da Kırsal Mahallerinde Karla Mücadale Sürüyor

Bergama'da kırsal mahallerinde karla mücadale sürüyorİZMİR'in Bergama ilçesinin Madra, Kozak ve Yuntdağı bölgelerindeki kırsal mahallelerinde iki gündür aralıklarla yağan kar ve buzlanmaya karşı belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

30.12.2016 18:48

Bergama'da kırsal mahallerinde karla mücadale sürüyor

İZMİR'in Bergama ilçesinin Madra, Kozak ve Yuntdağı bölgelerindeki kırsal mahallelerinde iki gündür aralıklarla yağan kar ve buzlanmaya karşı belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Köylerin karla kapanan yolları İzmir Büyükşehir ve Bergama Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda ulaşıma açıldı. Köy yollarındaki buzlanmayı önlemek için ise gün boyunca tuzlama çalışmaları devam etti. Yetkililer, kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 30 santime ulaştığını bildirdi. Çalışmaları bizzat yerinde takip eden CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bergama'nın yüksek kesinlerinde dünden bu yana karla mücadele sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerine belediyemizde destek oluyor. Yolları açık tutmaya ve buzlanmaya karşı etkin bir tuzlama yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Bakırçay Tesisi Şantiye Şefi Suat Öztürk de "Kapanan köy yollarının açılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. An itibari ile kapalı köy yolu bulunmamaktadır" dedi.

Bergama Belediyesi Muhtarlıklar Müdür Vekili Haydar Türkdoğan ise tüm mahalle muhtarlıklarıyla irtibat halinde olunduğunu, olası sıkıntılara hemen müdahale edildiğini söyledi.

Öte yandan Ürkütler Mahallesi'nde bacağı kırılan 73 yaşındaki Kezban Demir ise çalışmalara katılan Bergama Belediyesi çalışanlarının yardımıyla hastaneye ulaştırılıp tedaviye alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir Bergama'da Kırsal Mahallerinde Karla Mücadale Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement