İzmir'de Kadınlar Sağlık İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Kadınlar Sağlık İçin Yürüdü

İzmir\'de Kadınlar Sağlık İçin Yürüdü

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında bir grup kadın, Kordonboyu'nda yürüyüş yaptı.

23.02.2014 12:24

İzmir'de sağlıklı yaşama dikkati çekmek isteyen bir grup kadın, Kordonboyu'nda yürüyüş yaptı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürüyüş organize edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve ağırlığını kadınların oluşturduğu grup, Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.

Meydanda gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Bedia Türkyılmaz, her ayın son pazar gününün aktivite ve yürüyüş günü olarak değerlendirildiğini, geçen ay "Sağlıkçılar Yürüyor" etkinliğinin ardından bu ay da "Kadınlarımız Yürüyor" etkinliği organize ettiklerini ifade etti.

Kadının, ailenin iyi beslenme ve sağlığının temeli olduğunu, artık spor aktivitelerinin de temeli olması gerektiğini dile getiren Türkyılmaz, kadınların ailelerini daha hareketli bir yaşama yönlendirmesini dilediklerini ifade etti.

Obezite sorununa dikkati çeken Türkyılmaz, "Evlerde televizyon, bilgisayar başında oturup kalmayarak daha fazla hareket etmeli, sokağa çıkmalıyız. Yürüyüş, yaşamın her anında yapılabilecek bir spordur. Herkesi daha hareketli bir yaşama davet ediyoruz. Burada çok çeşitli meslek gruplarından kadınlarımız var. Bazıları çocuklarıyla, eşleriyle yürüyüşe katıldı. Amacımız yürüyüşün sağlık için önemine dikkati çekmek" dedi.

Kadınların bir araya geldikleri "gün toplantıları"nda hareket etmediklerini, obezite açısından riskli olan hamur işlerini yoğun olarak tükettiklerine dikkati çeken Türkyılmaz, önemli bir sosyal buluşma olan bu toplantılarda yürüyüş yapılmasını önerdiklerini de ifade etti.

Ellerinde yürüyüşün sağlık için öneminin vurgulandığı sloganların bulunduğu pankartları taşıyan grup açıklama sonrası Cumhuriyet Meydanı'na dönerek yürüyüş programını tamamladı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Kadınlar Sağlık İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement