İzmir'de Kadınlar Şiddete Fırça Attı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Kadınlar Şiddete Fırça Attı

İzmir\'de Kadınlar Şiddete Fırça Attı

Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, kadınlara uygulanan şiddete dikkat çekmek için Konak Meydanı'nda 'Şiddete Fırça Atıyoruz' etkinlği düzenlendi.

27.04.2013 15:45  Güncelleme: 16:51

Şiddete Fırça Etkinliği'ne katılan CHP Kadın Kollara Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, son yıllarda kadına yönelik şiddet büyük ölçüde arttığını, son 12 senedir neredeyse günde 3-5 kadının yakınları tarafından şiddete maruz kaldığını ve vahşice öldürüldüğünü söyledi.

Dokuzcan, "Bu bir insanlık sorunu. Kadının insan hakları sorunu ve insan olma sorunu. Bu şiddeti gerçekleştiren bunu kendinde hak gören bir zihniyet var. Bu zihniyete karşı bir mücadele vermek gerekiyor. Çünkü bu sorununu çözümünde görünen yasalar kadar görünmeyen yasaların insanlar üzerindeki etkisi önemli. Kadın erkek eşitliğine giden yolda son dönemde kadınlar arasında kazanılan haklarında geriye gidildiğini görüyoruz.

Bu anlamda mücadelemize devam edeceğiz. Kadın üzerinden siyaset yapan bir mantık var. Kadın bedeni üzerinden siyaset yapan bir mantık var. Burada bulunuş gerekçemiz de bu sorunu kadın erkek dile getiren ressamlarımız ve onların fırçalarından belki de bir insanlık dramı haline gelen, bir cins kırımı haline gelen kadına yönelik şiddeti bir kez daha ifade edilecek.

Bu konunun çözümünde kadınlar ve erkekler birlikte hareket etmek ve o karanlık yanı birlikte çözmek zorundayız. Kadını ikincileştiren onun insan haklarını görmeyen bir zihniyete karşı derin bir mücadele gerekir" dedi.

'Kadına Şiddete Fırça Atıyoruz' adlı etkinliğin İstanbul, İzmir ve Ankara'da gerçekleştiğini belirtti. Dokuzcanlar, "İzmir'den kadın ve erkek ressamlarımızın Türkiye genelinde yaptığı bir çalışma.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılan bir çalışma. Erkeklerin bu konuya bakış açısı çok önemli. O nedenle erkek ressamların da yer almasını çok önemsiyorum. Bir insanın başka bir insanı öldürmeyi kendine hak görmesi insanlık dışıdır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Kadınlar Şiddete Fırça Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement