İzmir Kesk Başkanı Özgen İzmir'de Sendikalarla Görüştü - Son Dakika
Güncel

İzmir Kesk Başkanı Özgen İzmir'de Sendikalarla Görüştü

İzmir Kesk Başkanı Özgen İzmir\'de Sendikalarla Görüştü

İzmir'deki kendilerine bağlı sendikalarda temaslarda bulunan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Biz, KESK olarak kamu çalışanları adına zam talep etmiyoruz.

09.04.2015 14:49

İzmir'deki kendilerine bağlı sendikalarda temaslarda bulunan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Biz, KESK olarak kamu çalışanları adına zam talep etmiyoruz. Yoksulluk sınırı üzerinde yaşayabilecek bir ücreti istiyoruz" dedi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile konfederasyon yöneticileri, yaklaşan toplu sözleşme görüşmelerinde, sendikaların görüşlerini almak ve kentte yaşanan sorunları dinlemek için İzmir'e geldi. Burada kendilerine bağlı sendikaların yöneticileriyle toplantılar yapan Özgen, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da ziyaret etti. Lami Özgen yaptığı temasların ardından Tüm Bel Sen 1 No'lu Şube'de basın toplantısı düzenledi. Yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi veren Özgen, son olarak da Vali Mustafa Toprak ile milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ile de görüşeceklerini anlattı. İzmir'de kamu çalışanlarına sendika üyelerine yönelik baskıları valiye aktaracaklarını ifade eden Lami Özgen, bunun olmaması için önerilerini de yine bu makamlarda anlatacaklarını söyledi.

Hem hükümeti hem de toplu sözleşme için yetkilendirilen konfederasyon olan Memur Sen'i eleştiren Lami Özgen, 'Enflasyon oranı talebimizi, biz daha önceden bildirmemize rağmen toplu sözleşme hakkı olan o konfederasyon ve hükümet kulaklarını tıkadı. Şimdiden kamu emekçilerinin emeklerini alın terlerini hükümete peşkeş çekecek bu tutumların önümüzdeki dönemde de gelişeceğinden eminiz. Bütün kamu emekçileri adına taleplerimizi Ağustos ayında, başlayacak olan toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde ifade ediyoruz. Biz, KESK olarak kamu çalışanları adına zam talep etmiyoruz. Yoksulluk sınırı üzerinde yaşayabilecek bir ücreti istiyoruz. Yoksulluk sınırı, enflasyon oranları ortadadır. İnsanca yaşayabilecek bir ücret talep ediyoruz. İş güvenliğini talep ediyoruz. Sözleşmeli taşeron çalışma uygulamalarını kamu alanında da bize dayatıyor ve böylelikle iş güvencemizi ortadan kaldırma tutumları var. Taşeronlaştırmayı reddediyoruz. Hükümete bu tutumlarından vazgeçmeli" dedi.

2016 - 2017 yılı toplu sözleşme görüşmelerindeki taleplerini tek tek sıralayan Lami Özgen, 'Vergide adalete talebi vardır. Açlık sınırının üzerinde ücret isteğinin ardından asgari ücret oranını kapsayan vergi affı kısmı, kamu çalışanlarını da kapsamalıdır. Kamu çalışanlarının ücretleri de vergi dışı tutulmalıdır. Kamu çalışanlarını yüzdelik zam oranlarını belli bir süre sonra hükümete geri veriyor. Böylelikle her yıl yoksullaşmanın sebebi olan ve vergide adalet istiyoruz. Ek ödemelerin emekliliğe yansımalarını istiyoruz. Emekli olduklarında maaşları düşüyor. Bu hakkımızın toplu sözleşme döneminde öne çıkması için çaba göstereceğiz. Türkiye taşeron ve iş cinayetleri cumhuriyetine döndü. Taşeronlaşmadan dolayı iş cinayetlerini yaşıyoruz. Hem özel sektör hem de kamu alanını için, iş sağlığı ve güvenliğinin tesis edilmesi lazım. Meslek hastalıkları tanımlarının yeniden yapılmasını istiyoruz. Baskı mobing, ayrıştırıcı tüm politikaların toplu sözleşme masasında taraflarca ele alınıp hükümetin bu ayrımcı politikalarından vazgeçmesi taleplerimizden birisidir. Türkiye 7 Haziran seçimlerine giriyor. Toplu sözleşme sürecini de ağustos ayında başlıyor bizde bu talepleri seçimlere kadar yer yerde ifade edeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Kesk Başkanı Özgen İzmir'de Sendikalarla Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement