İzmit'teki Nevruz Kutlamalarında "Çözüm İmralı'da" Sloganları - Son Dakika
Güncel

İzmit'teki Nevruz Kutlamalarında "Çözüm İmralı'da" Sloganları

İzmit\'teki Nevruz Kutlamalarında "Çözüm İmralı\'da" Sloganları

İzmit'te Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu'nun Düzenlediği Nevruz Kutlamalarında Kürtçe Sloganlar Atılırken, Çözümün İmralı'da Olduğu Mesajı Verildi.

19.03.2011 19:01

İzmit'te Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu'nun düzenlediği Nevruz kutlamalarında Kürtçe sloganlar atılırken, çözümün İmralı'da olduğu mesajı verildi. Kutlamalarda ateşler yakıldı, halay çekilerek eğlenceler düzenlendi.

Nevruz kutlamaları Merkez Bankası önünde yürüyüşle başladı. Rengarenk yöresel kıyafetlerle Türkçe ve Kürtçe pankartlar taşıyıp slogan atan yaklaşık 500 kişi, Perşembe Pazarı Meydanı'nda yaklaşık 3 bin kişiyle buluştu. Yürüyüş sırasında, ?Biji Serok Apo", "Kürdistan Kürtlerin olacak", "Çözüm İmralı`da" şeklinde sloganlar atıldı.

Perşembe Pazarı alanındaki mitinge ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, BDP Parti Meclisi Üyesi Emrullah Bingül, BDP İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, EMEP Kocaeli İl Başkanı Güner Kizir, Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu Başkanı Veysel Kaplan ile bazı sendika ve partilerin temsilcileri de hazır bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakıldı. Gençler bu ateşin üzerinden atlarken çalan müzik eşliğinde halay çekilip oyunlar oynandı. Nevruz kutlamaları sırasında çok sayıda çevik kuvvet ekibi çevrede önlem aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'teki Nevruz Kutlamalarında 'Çözüm İmralı'da' Sloganları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement