Jandarmanın İz Takip ve Narkotik Köpeğine İlgi - Son Dakika
Güncel

Jandarmanın İz Takip ve Narkotik Köpeğine İlgi

Jandarmanın İz Takip ve Narkotik Köpeğine İlgi

MANİSA'da Jandarma teşkilatının 178'inci kuruluş yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.

06.06.2017 14:28

MANİSA'da Jandarma teşkilatının 178'inci kuruluş yıl dönümü etkinliklerle kutlandı. Törende jandarmanın iz takip köpeği 'Havuç' ve narkotik köpeği 'Volta' büyük ilgi gördü. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de sevimli hareketleri ile kendilerine hayran bırakan köpekleri sevdi.

Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü Manisa'da etkinlikle kutlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi'nde düzenlenen programda sergi açılışı yapıldı, jandarmayı  resim, şiir ve kompozisyon ile en güzel anlatan öğrencilere hediyeleri verildi. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, "Jandarma kurulduğu günden bugüne günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Jandarma teşkilatı halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla başta teröristle mücadele olmak üzere suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyaca cevap verebilmesi ve kuvvet yapısının oluşturulması, modern silah araç ve gereçlerin temin edilmesi konusunda kendisini sürekli yenilemektedir" dedi.

Törene katılan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, yaptığı konuşmada Jandarma Teşkilatının 178'inci kuruluşu yıldönümünü kutladı. Tören sonrasında protokol üyeleri fotoğraf sergisi ve jandarmanın her türlü olay ve durumda kullandığı teçhizatından oluşan sergiyi gezdi.

JANDARMA KÖPEKLERİ KENDİLERİNİ SEVDİRDİ

Kutlama töreninde Jandarma Uzman Çavuş Fatih Aysaber eğitimindeki 'Havuç' isimli iz takip köpeği ile Jandarma Uzman Çavuş Şuayip Topuz eğitimindeki narkotik köpeği 'Volta' da törene katılanlardan büyük ilgi gördü. Jandarma Uzman Çavuş Şuayip Topuz 7 yaşındaki nartotik köpeği ile doğumundan bu yana birlikte olduklarını ve hiç ayrılmadıklarını anlattı.Yurt dışına gittiğinde de uyuşturucu köpeğinin yanında olduğunu dile getiren Uzman Çavuş Topuz, kendisine sarılan köpek ile poz verdi.

Jandarma Uzman Çavuş Fatih Aysaber de iz takip köpeği 'Havuç' ile 6 yıldır beraber olduklarını ve Diyarbakır'dan birlikte geldiklerini söyledi.  Aysaber, "0-12 kilometreye kadar 12 saat boyunca arama yapabiliyor. Kaybolan kişinin herhangi bir eşyasını koklatıyoruz ve aramalara başlıyor. Bundan sonra da her yere birlikte gideceğiz" diye konuştu.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jandarmanın İz Takip ve Narkotik Köpeğine İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement