Kadın Cinayeti Davası Öncesi Protesto - Son Dakika
Güncel

Kadın Cinayeti Davası Öncesi Protesto

Kadın Cinayeti Davası Öncesi Protesto

Eşi tarafından öldürülen Gülay Armağan'ın duruşması öncesi SDP'li kadınlar adliye önünde basın açıklaması düzenledi.

06.02.2013 15:00  Güncelleme: 15:11

Eşi tarafından öldürülen Gülay Armağan'ın Anadolu 5. Ağır Mahkemesi'nde görülen duruşması öncesi SDP'li kadınlar adliye önünde basın açıklaması düzenledi.

Haber ? Kamera: Arzu KAYA - İSTANBUL DHA

Ümraniye'de eşi tarafından baltayla öldürülen Gülay Armağan'ın davası öncesi Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi bir grup kadın basın açıklaması yaptı. Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önüne toplanan SDP üyesi bir grup, 'Erkek öldürüyor, artık yeter" yazılı pankart açarak, 'Erkek vuruyor, devlet koruyor", 'Kadın cinayetleri politiktir" şeklinde slogan attı. Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi grup adına basın açıklaması yapan Melis Kalcı, Türkiye'deki kadın cinayetlerine değinerek, Gülay Armağan'ın kafasının baltayla kesilerek öldürüldüğünü belirtti. Kalcı, 'Bizler Gülay Armağan'ın davasının takipçisiyiz. 4 mahkemedir hala karar çıkmadı. Bizler karar çıkana kadar, erkekler yargılanana kadar, hak ettikleri cezayı alana kadar bu mahkemelerin peşini bırakmayacağız" diye konuştu. Grup bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

BOŞANMA DAVASINDAN SONRA CİNAYET

Gülay Armağan, 3 Aralık 2011 tarihinde kocası tarafından İstanbul Ümraniye'de öldürülmüş ve iddialara göre kocasının ağabeyinin 2 yıl boyunca tecavüzüne uğramıştı. Durum ortaya çıktığında Metin Armağan eşi Gülay Armağan'a boşanma davası açmıştı. 2 Aralık 2011 tarihinde görülen boşanma davasından bir gün sonra Metin Armağan, eşi 36 yaşındaki 2 çocuklu Gülay Armağan'ı baltayla kafasına vurarak öldürmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Cinayeti Davası Öncesi Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement