Kadın İşçiler 'Kadın Hatıra Ormanı' Kuruyor - Son Dakika
Güncel

Kadın İşçiler 'Kadın Hatıra Ormanı' Kuruyor

Kadın İşçiler \'Kadın Hatıra Ormanı\' Kuruyor

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı Yokuşdibi beldesinde kadın işçiler 'Kadın Hatıra Ormanı' kuruyor.

07.09.2012 15:06

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı Yokuşdibi beldesinde kadın işçiler 'Kadın Hatıra Ormanı' kuruyor.

İş-Kur, Orman İşletme, Yokuşdibi Belediyesi ve Kabadüz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca ortaklaşa yürütülen 'Kadın Hatıra Ormanı' projesi kapsamında Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, Yokuşdibi Belde Başkanı Yener Kaya, kadın işçileri ziyaret ederek onlarla birlikte fidan dikiminde çalıştı. Kadın işçilerin iki aydır fidan dikiminde çalıştığını ifade eden Kaymakam Engin Avcı, "İşçilerimiz 4 ay daha kar yağana kadar ağaç dikimine devam edecekler. Bu çalışma İş-Kur, Orman İşletme, Yokuşdibi Belediyesi ve Kaymakamlığımızın ortaklaşa yaptığı proje kapsamında kadın istihdamına yönelik önemli bir projedir" dedi.

Kaymakam Avcı, bu çalışmada 6 ay boyunca kadınlara iş imkanı sağlandığı gibi bölgenin ağaçlandırılmasının da gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "Ağaçlandırmayla birlikte hem çevresinin güzelleştirme hem de hemen altından geçen karayolunun kış ayında oluşan kar yığıntılarını engelleyici bir çalışma olacak. Bu tarz projelerimiz devam edecek" diye konuştu.

Yokuşdibi Belde Başkanı Yener Kaya ise, proje sayesinde kadınlarımızın ne kadar becerikli olduklarını bir kere daha gördüklerini belirterek, "Bu proje ile kadınlarımıza istihdam sağlanıyor ve beldemizdeki açık alanlar fidan dikilerek ağaçlanıyor. Buradaki kadınlarımız çalışma azmini gördükçe gururlanıyor, kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İki aydır Kadın Hatıra Ormanında çalıştığını anlatan kadın işçi Nazile Kuzu, "Bir çocuk annesiyim, her yerde çalışamıyorum. Çocukluğumdan bu yana köyde yaşadığım için bu işler bana zor gelmiyor. Çocuğumu ailem bakıyor, bende burada çalışıyorum, aile bütçemize katkıda bulunuyorum. İşimi çok seviyorum tekrarı olursa çalışmak isterim" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadın İşçiler 'Kadın Hatıra Ormanı' Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement