Kahramanmaraş'ta Karagöl Buz Tuttu - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'ta Karagöl Buz Tuttu

Kahramanmaraş\'ta Karagöl Buz Tuttu

Kahramanmaraş'ta Ahir Dağı'nda bulunan Karagöl'ün yüzeyi, 15 santim kalınlığında buz tuttu.

12.01.2016 13:38

Kahramanmaraş'ta Ahir Dağı'nda bulunan Karagöl'ün yüzeyi, 15 santim kalınlığında buz tuttu. Bölgeye gelen yabancı turistler, buz tutan göl üzerinde kayak yaptı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 25 dereceye kadar düştüğü 2 bin 200 metre rakımlı Ahir Dağı'nda bulunan Karagöl'ün yüzeyi tamamen buz tuttu. Dondurucu soğuk nedeniyle gölün yüzeyini 15 santim kalınlığında buz tabakası kapladı. Bölgeye tırmanan dağcılar ve yabancı turistler, yüzeyi buz tutan gölde kayak yaptı.

Bölgeye gelen turistlerden Canali Sert, kent merkezine yakın mesafede bulunan dağ ve gölü beğendiğini belirterek, "Harika bir yerdeyiz. Kent merkezine 15-20 dakika mesafedeki Karagöl'ün, doğal manzarası bakımından Çıldır Gölü'nden bir eksiği yok. Buz tutmuş gölün üzerindeyiz; güzel bir duygu, turizme kazandırılması gereken bir yer" diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Ahmet Şen ise, ilk defa geldiği bölgenin turizme kazandırılması gerektiğini kaydederek, "Buraya ilk defa geliyorum. Böyle bir gölün saklı kalması hakikaten yazık olmuş. Buranın daha çok değerlendirilmesi gerekiyor. Özellikle böyle bir yere teleferik yapılması lazım" diye konuştu.

Makedonya'dan gelen Aleksandar Malva da bölgeyi şahane olarak tanımlayarak etrafı tepelerle çevrili gölün gezilmesi gerektiğini ifade etti. - Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ta Karagöl Buz Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement