Kapıkule ve Hamzabeyli'de Tır Kuyruğu - Son Dakika
Güncel

Kapıkule ve Hamzabeyli'de Tır Kuyruğu

Kapıkule ve Hamzabeyli\'de Tır Kuyruğu

Edirne'de, yurt dışına çıkış yapmak isteyen ihracat yüklü TIR'lar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 7, Hamzabeyli Kapısı'nda ise 4 kilometre kuyruk oluşturdu.

05.10.2014 17:06

Edirne'de, yurt dışına çıkış yapmak isteyen ihracat yüklü TIR'lar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 7, Hamzabeyli Kapısı'nda ise 4 kilometre kuyruk oluşturdu.

İhracat ürünlerini Avrupa'nın çeşitli ülkelerine götürmek için yola çıkan TIR sürücüleri, gümrüklerde yoğunluğa neden oldu. Çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen araçlar 7, Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelenler ise yaklaşık 4 kilometre kuyruk oluşturdu. Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndaki onarım çalışmaları nedeniyle işlemlerin yavaş yapılmasından yakınan TIR sürücüleri, kuyruklara çözüm bulunmasını istedi.

İstanbul'dan yüklediği meyve yükünü Almanya'ya götürmek için yola çıkıp Kapıkule Sınır Kapısı'na geceden geldiğini belirten TIR sürücüsü Ahmet Yeşilkan, Bulgaristan'ın işlemleri yavaş yapmasından kuyruk oluştuğunu ifade ederek, "Taze meyvelerin bozulmaması için sürekli arabayı çalıştırıyorum. Mazotum bitmek üzere. Bayramda kuyrukta ailemizden uzak kaldığımıza mı üzülelim yoksa kuyrukta bekleyip yükümüzün zamanında teslim edemeyip bozulacağına mı? Ben buradan yetkililerin bu sorunumuzla ilgilenmesini istiyorum" dedi.

Kuyrukta uzun süredir bekleyen diğer TIR sürücüsü Mehmet Kerim ise Türk tarafında sorun olmadığını ifade etti. Kerim, "Bulgaristan'da ki onarım nedeniyle işlemlerin yavaş yapıldığını biliyoruz. Bu nedenle uzun süredir kuyrukta bekliyoruz" diye konuştu.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları'nda yaklaşık 300 kadar TIR çıkış yapmak için bekliyor. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapıkule ve Hamzabeyli'de Tır Kuyruğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement