Kariyer Yapan Kadın Kansere Daha Çok Yakalanıyor - Son Dakika
Güncel

Kariyer Yapan Kadın Kansere Daha Çok Yakalanıyor

Kariyer Yapan Kadın Kansere Daha Çok Yakalanıyor

Genel Cerrahi Uzmanı Orhan Demircan, sosyal yaşamın içindeki kadınlar ve kariyer yapan kadınlarda meme kanseri riskinin arttığını söyledi.

06.03.2013 11:23  Güncelleme: 11:38

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Demircan, sosyal yaşamın içindeki kadınlar ve kariyer yapan kadınlarda meme kanseri riskinin arttığını bildirdi.

Prof. Dr. Demircan, yaptığı açıklamada, memenin doğumla kendini tamamlayan bir organ olduğunu belirterek, doğurganlığın çok önemli olduğunu ve 30 yaşından önce doğum yapmanın kanser riskini azaltacağını vurguladı. Demircan, "Doğum 30 yaşından sonraya kalıyorsa veya doğum gerçekleşmiyorsa kanser riski artıyor. O nedenle biz kadınlara doğurmayı ve emzirmeyi öneriyoruz. Kadın ne kadar çok emzirirse meme kanseri riski o oranda azalıyor. Sosyal yaşamın içindeki kadınlar ve kariyer yapan kadınlarda meme kanseri riski artar. Çünkü işi ve kariyeri nedeniyle daha geç evlenir, daha geç çocuk sahibi olur. İşi nedeniyle emzirme problemi olur. Emziremeyebilir. Beslenme alışkanlıkları genellikle fast food'a doğru kayar. İşin yarattığı stres ve gerginlik de bütün bu saydığımız faktörleri bir araya toplar. O nedenle sosyal yaşam ve kariyer meme kanseri riskini arttırıyor" şeklinde konuştu.

Gelişmiş ülkelerde kadınların kariyerine daha fazla vakit ayırdığını kaydeden Prof. Dr. Demircan, "Gelişmiş ülkelerde her 8 kadından biri meme kanseri riski altında. Ancak kadınların çalışma hayatına daha az katıldığı gelişmekte olan ülkelerde ise bu oran her 12 kadından birine kadar düşebiliyor" dedi.

Prof. Dr. Orhan Demircan, meme kanserinden korunmanın yolunun erken tanı olduğunu söylerken, "erken tanı konulan hastada çok geniş ameliyatlara gerek kalmıyor. Daha küçük ameliyatlarla, daha küçük tedavilerle sosyal yaşamdan kopmadan kaliteli bir yaşam sürdürebiliyorlar. İşte en önemli şey meme kanseri riskinin farkında olmak ve kendilerinin yol haritalarını takip etmek. Zaman geçtiğinde, hastalık ilerlediğinde zor bir süreç başlıyor" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kariyer Yapan Kadın Kansere Daha Çok Yakalanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement