Kartepe'nin 2016 Bütçesi Onaylandı - Son Dakika
Güncel

Kartepe'nin 2016 Bütçesi Onaylandı

Kartepe\'nin 2016 Bütçesi Onaylandı

Kartepe Belediye Meclisi 2016 Mali Yılı Performans Programı ve 2016 Mali Yılı Bütçesini görüşerek karara bağladı.

15.10.2015 16:47  Güncelleme: 16:48

Türkiye'ye örnek olacak bir bütçe hazırlanmasına red oyu veren muhalefetin kendisini üzdüğünü belirten Başkan Üzülmez, "Böylesi özenle hazırlanan bütçeye red oyu verilmesi, bütçeye yeterince ilgi gösterilmediğinin ya da yapılacak yatırımlara karşı olunduğunun bir göstergesidir" dedi.

Kartepe Belediye Meclisinin Ekim ayı 2. Birleşim 1. Oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in başkanlığında meclis üyeleri Selahattin Altınkaya, Musa Kazım Ejderoğlu, Orhan Akyüz ve Sefer Yıldız dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.kartepe.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısında Başkan Üzülmez, Ekim ayı ikinci yarısında kutlanacak özel gün ve haftaları kutladı.

Ekim ayı 1. Birleşim 1. Oturum tutanak özetlerinin oylanması ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 2016 Mali Yılı Performans Programı ve 2016 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyon raporları tek tek görüşüldü. Komisyonlardan gelen raporların karara bağlanması ardından Başkan Üzülmez, sitemini de belirterek red oyu veren muhalefetin eleştirilerine cevap verdi.

2015 Mali Yılı bütçesinin oy birliği ile kabul edildiğini, eleştirileri haklı bulmadığını belirten Başkan Üzülmez, Türkiye'ye örnek olacak böylesi özenle hazırlanan bütçeye red veren muhalefet üyelerinin bütçeye gereken ilgiyi göstermediğini ileri sürdü. Gerekli danışmanlık hizmetini almadığına ve yeterli araştırma yapılmadığına inandığı muhalefet üyelerine, "Türkiye'ye örnek olacak bir bütçe hazırlanmasına hangi gerekçe ile olursa olsun red oyu verilmesini manidar buluyorum. Kartepe'nin geleceği için hazırlanmış 5 yıllık stratejik plan çerçevesinde ve seçim beyannamesindeki projelerin yerine getirilmesine karşı çıkmak, bu projelerin uygulanmaması adına hazırlanan bu bütçeye red vermek anlamına gelir" dedi.

Kartepe Belediyesi bütçesinin hayali olduğu ile ilgili olarak gelen eleştiriye Başkan Üzülmez, "Bütçeyi ben de inceledim yeni bütçe de bile yüzde 34 yatırım bütçemiz var. 2015 bütçesi için hayali bütçe diyorsunuz. İşleyen periyoda göre ben belediye başkanınız olarak söylüyorum; Kartepe Belediyesinin hem gelir hem de gider bütçesi 31 Aralık 2015 geldiğinde bütçe yüzde yüze yakın gerçekleşmezse ben sizin eleştirilerinizi kabul edeceğim. Kartepe Belediyesi bütçesinin gerçekleşme oranı Türkiye'nin ilk üçü arasına girecektir. Bütçe ve hesap benim uzmanlık alanlarımdan biridir. Bu bilinçle bunu çok net ve rahat söylüyorum" dedi.

Kartepe Belediyesi'nin hem 2015 bütçesinin seyri ve gerçekleşmesindeki yüzde 100'e yakın iddiasını hem de 2016 yılı bütçesinin Türkiye'ye örnek bir bütçe olduğunu hatırlatan Başkan Üzülmez, bunun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Üzülmez, "2016 Mali Yılı bütçesi Kartepemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi. Kartepe Belediyesi 2016 Mali Yılı Bütçesi 75.947.000 TL olarak açıklanırken ilgili müdürlüklerin bütçe ve performans programları tek tek oylanarak kabul edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'nin 2016 Bütçesi Onaylandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement