Katil Zanlısı, "Umut'u Ben Öldürmedim" Dedi - Son Dakika
Güncel

Katil Zanlısı, "Umut'u Ben Öldürmedim" Dedi

Katil Zanlısı, "Umut\'u Ben Öldürmedim" Dedi

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, annesi ve kardeşiyle birlikte gittiği parkta oynarken serseri kurşunun isabet ettiği 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın katil zanlısı Can Kayı, ilk kez hakim karşısına çıkarak kendisini savundu.

20.05.2013 18:34

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, annesi ve kardeşiyle birlikte gittiği parkta oynarken serseri kurşunun isabet ettiği 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın katil zanlısı Can Kayı, ilk kez hakim karşısına çıkarak kendisini savundu. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmada 3 sayfa yazılı savunma yapan Can Kayı, 6 yaşındaki Umut'u öldürmediğini söyledi.

Can Kayı, silahı kaptan Bülent isimli kişinin 1250 TL karşılığında kendisine kargo ile gönderdiğini söyledi. Duruşmaya eşi Ufuk Ceylan ile birlikte katılan anne Gülhan Ceylan, sanığın üzerine yürüyüp tepki gösterdi.

İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya katil zanlısı Can Kayı, duruşma salonuna geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Çevik kuvvet ile adliye polisi, duruşma salonu içinde ve dışında geniş önlemler aldı. Duruşmaya acılı anne Gülhan Ceylan ile baba Ufuk Ceylan ile onları savunan 11 avukat katıldı. Duruşmaya ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına bir avukat müdahil olarak katıldı. Anne Gülhan Ceylan, duruşma salonuna ilk girdiği anda oğlunun katil zanlısına saldırmak istedi. Mahkeme başkanı, "Eğer taşkınlık yaparsanız sizi salon dışına çıkarmak zorunda kalırım" uyarısından sonra anne, avukatlar tarafından yatıştırılarak mağdur koltuğuna oturtuldu.

SİLAHI KAPTAN BÜLENT KARGOYLA GÖNDERDİ

Duruşmada 3 sayfa yazılı ifade veren Can Kayı, şunları söyledi: "18 Ekim 2012 tarihinde Karşıyaka Girne Caddesi üzerinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda tartıştığı Enis Bağcıer'ı koltuk altından silahla yaraladıktan bir gün sonra silahım ile birlikte teslim oldum. Polise, silahın babamdan yadigar kaldığını söyledim. 6 yaşındaki Umut'un aynı silahtan çıkan mermi ile öldüğü ortaya çıkınca gerçekleri anlatmak zorunda kaldım"

Ercan isimli arkadaşına silah aradığını, onunda kendisini kaptan Bülent isimli kişiyle kendisini telefonla görüştürdüğünü belirten Can Kayı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Telefonda görüşme yaptığım kaptan Bülent isimli kişiyle pazarlık yaptık ve 1250 TL karşılığında anlaştık. Bana parayı yatırdıktan 3 gün sonra silahı göndereceğini söyledi. Bana ayrıldığı eşinin adına parayı yatırmamı söyledi. Bende verdiği isme bankamatikten 1250 TL yatırdım. Kendisi Ekim ayında kargoyla gönderdi"

UMUT'U BEN ÖLDÜRSEYDİM SİLAHI TESLİM ETMEZDİM

Duruşmada önce çelişkili ifadeler veren Can Kayı, sözlerine şöyle devam etti: "Umut'un öldürülmesi olayından sorumlu tutulmamdan sonra tarihleri araştırdım. Ben silahı Umut'un öldürmesinden bir ay sonra aldım. Emniyette ve savcılık aşamasında silahın tarihi konusunda bir şey söylemedim. Yaralama olayından sonra silahın babamdan kaldığını söylemiştim. Umut'un da aynı silahla öldürüldüğünü öğrenince silahı kimden aldığımı söylemek zorunda kaldım. Umut'u ben öldürmedim. Eğer Umut'u ben öldürmüş olsaydım silahı teslim etmezdim. Yaralama olayından sonra silahı ve mermileri polise ben teslim ettim"

Duruşmada sürekli gözyaşı döken baba Ufuk ile anne Gülhan Ceylan, yüce adalete güvendiklerini ve sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti, zanlının belirttiği tarihlerde kaptan Bülent isimli kişiden adına kargo gelip gelmediği konusunun araştırılmasını ve adı geçen kaptan Bülent ile ayrıldığı eşinin ifadesinin alınmasını istedi. Duruşma 10 Temmuz 2013 tarihine ertelendi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Katil Zanlısı, 'Umut'u Ben Öldürmedim' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement