Kaymakam'a Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Kaymakam'a Hapis Cezası

Kaymakam\'a Hapis Cezası

İzmir'in Bayındır İlçesi eski Kaymakamı Alaattin Aktaş'ın vergi dairesinde görevli memur Günaydın Temel'e hakaret ettiği suçlamasıyla yargılandığı davada 75 gün hapis cezasına çarptırıldı.

19.03.2013 15:28  Güncelleme: 12:24

İzmir Bayındır'daki vergi dairesinde görevli memur Günaydın Temel, başka bir isme ait olan fakat kaymakam lojmanının adresi bulunan vergi borcu tebligatını yanlışlıkla Kaymakam Alaattin Aktaş'ın oturduğu lojmana götürünce başına gelmeyen kalmadı. İddiaya göre, olay şöyle gelişti:

Günaydın Temel, öğleye kadar mesai yapmak üzere işe gitti. Genellikle köylere tebligat götüren Temel'e, o gün ilçe merkezindeki bir vatandaşın tebligatı verildi. Zarftaki adresin ilçe Kaymakamı Alaattin Aktaş'ın lojmanı olduğunu bilmeyen Temel, kapıyı çaldı. Kapıya çıkan Aktaş'ı tanımayan Temel, tebligatı vermek istedi. Kaymakam ise tebligatın kendisine ait olmadığını söyleyerek almadı.

Temel, tebligatı vermekte ısrar edince sinirlenen Kaymakam, iddiaya göre "Sen benim kim olduğumu biliyor musun?" diye azarladığı memuru önce tokatlamaya kalkıştı, ardından tekmeleyerek küfretti. Günaydın Temel, savcılığa gidip şikayetçi oldu. Kaymakam Alaattin Aktaş, hakkında İzmir 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesinde TCK 125/1 maddesine göre 'hakaret' suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya daha önce katılan Kaymakam Alaattin Aktaş, ifadesinde "Sabah erken lojmanın zili çaldı. Giyinip aşağıya indim ve kapıyı hafif aralayıp gelene kim olduğunu sordum. Bana 'Günaydın' dedi. Meğer adı Günaydın'mış. Bana bir isim söyleyerek tebligatı olduğunu bildirdi. Ben de böyle bir şahsın burada oturmadığını söyledim. Tebligatı almam yönünde ısrar edince de 'Sen benim kim olduğumu ve burasının kimin evi olduğunu biliyor musun? Ben, Bayındır Kaymakamı'yım. Sen git müdürün gelsin' dedim. Darp ve hakarette bulunmadım" dedi. Bu olayın ardından Menderes İlçesi Vergi Dairesi'nde yoklama memuru olarak görevlendirildiğine değinen Günaydın Temel ise Alaattin Aktaş'dan şikayetçi olduğunu belirtti.

9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nde 5'inci celsesi yapılan son duruşmaya Aktaş katılmazken, davalı Günaydın Temel ve avukatı Hasan Hüseyin Evin katıldı. Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi yöneticisi Musa Sever, sendikanın adliye iş yeri temsilcileri de destek amaçlı duruşmayı izledi.

Hakim Mustafa Ali Çakır, sanığın sabit olan hakaret suçu nedeniyle TCK 125/1 maddesi uyarınca, 90 gün hapis cezasını, sanığın duruşmadaki tutum ve davranışı lehine indirim yaparak 75 gün hapis cezasına indirirken, bunu da adli para cezasına çevirdi.

Hakim Çakır, TCK 52/2. maddesi gereği bir günü 20 lira olmak üzere toplam bin 500 lira olan bu cezanın da, sanığın geçmişi, duruşmadaki iyi hali, eylem nedeniyle zararın oluşmadığını nazara alıp suç işlemekten çekineceği yönünde yeterli kanaat oluştuğundan, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Kaymakam Aktaş 5 yıl içinde kasten yeni bir suç işlemesi halinde verilen para cezasını ödemek zorunda kalacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaymakam'a Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement