Kaymakamlık Lojmanı Yıkıldı - Son Dakika
Güncel

Kaymakamlık Lojmanı Yıkıldı

Kaymakamlık Lojmanı Yıkıldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 58 yıl önce yapılan ve 29 kaymakamın konakladığı Kaymakamlık Lojmanı belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

28.06.2012 18:11

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 58 yıl önce yapılan ve 29 kaymakamın konakladığı Kaymakamlık Lojmanı belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Fatsa Belediyesi ile Kaymakamlık arasında yapılan anlaşmaya göre Kaymakamlık Lojmanı yıkılarak yerine şehir için bağlantı yolu yapılacak. Belediye de kaymakamlığa Dolunay Mahallesi'nde 600 metrekare arsa tahsisi yapacak.

Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu yıkım sırasında ilk açıklamayı Başkan Anlayan yaptı.

1954 yılından beri binanın Kaymakamlık Lojmanı olarak kullanıldığını belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Yıllardır hizmet veriyordu ve artık çok yetersiz kalıyordu. Şehir içerisinde yüksek binaların arasında kaldığı için hizmet veremez durumdaydı. O sebeple Fatsa Kaymakamlığımız yeni bir lojman yapma kararı alınca bu binayı boşaltmak durumunda kalmıştı. Biz de Kaymakamlık Lojmanı için yer tahsis etmek suretiyle eski lojman arsasının Fatsa Belediyesi'ne eçmesini ve imarda yol olmasını talep etmiştik. Bu arsa sahil karayolunda Reşadiye Caddesi'ne giriş için güzel bir bağlantı yolu olacak. Sağ olsun Kaymakam bey de bu konuya sıcak baktı, Vali bey de çok uygun gördü. Biz bu arsayı Özel İdare'den talep ettik ve bu arsa belediyemize geçti. Tabi biz de bunun karşılığında Dolunay Mahallemizde 600 metrekare lojman yeri tahsisi yaptık" dedi.

"YENİ LOJMANI BİR AN ÖNCE YAPACAĞIZ"

Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca da konuyla ilgili şunları söyledi: "İlk yapıldığında yer olarak çok uygundu ancak yıllar geçtikten sonra Kaymakamlık Lojmanı olarak kullanılamaz duruma geldi. Belediye Başkanımız Ordu Valimizle yapılan bir toplantıda lojman yerinin takas yoluyla yol haline getirilmesi teklifinde bulunduklarında Sayın Valimiz, İl Genel Meclisimiz ve Özel İdare kabul etti. İnşallah en kısa zamanda ödeneği sağlayarak Dolunay Mahallemizde güzel bir kaymakamlık lojmanı yaptırmak istiyoruz." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaymakamlık Lojmanı Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement