Kazayı Gençler, Nasihati Yaşlılar Yaptı - Son Dakika
Güncel

Kazayı Gençler, Nasihati Yaşlılar Yaptı

Kazayı Gençler, Nasihati Yaşlılar Yaptı

Mersin'in Silifke ilçesinde Dünya İlk Yardım Günü'nde vatandaşlara ilk yardımın önemi, düzenlenen tatbikatla anlatıldı.

14.09.2013 10:56  Güncelleme: 11:02

MERSİN (İHA) – Mersin'in Silifke ilçesinde Dünya İlk Yardım Günü'nde vatandaşlara ilk yardımın önemi, düzenlenen tatbikatla anlatıldı. Tatbikatta, senaryo gereği gençler kaza yaptı, yaşlılar nasihatte bulundu.

Atatürk anıtında Kızılay Silifke Şube Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kız Meslek Lisesi işbirliğiyle gerçekleştirilen tatbikatta kaza süsü verilmiş iki motosikletteki kazazedelere sağlık ekibi gelinceye kadar yapılacak ilk yardım, uygulamalı olarak gösterildi. Kaza yapmış süsü verilen motosikletler ve yerde yatan gençleri gören çevredeki vatandaşlar olayı ilk gördüklerinde gerçek bir kaza sandı. Olayın tatbikat olduğunu öğrenmelerinin ardından ise rahat bir nefes aldılar. Tatbikatta ilk kaza yapanlara nasıl ilk yardımın yapılacağı gösterilirken, daha sonra ilk yardımın önemi anlatıldı.

Kızılay Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, tatbikatın ardından yaptığı konuşmada, meydana gelen birçok trafik kazasında insanların ya hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını kaydetti.

Kazanın ilk olduğu anda kazazedelerin yaşama tutunması açısından yapılacak ilk yardımın öneminin büyük olduğunu ifade eden Beceren, ilk yardımın önemini göstermek amacıyla da bu tatbikatı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Trafik kazaları veya acil durum sonrası ilk yardım müdahalesi ve bilinçli ilk yardımcıların olay yerinde bulunmasının hayat kurtarma zincirinin ilk adımlarının başlatılması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Beceren, "Tüm sürücülerin sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimi almaları ve her 3 yılda bir güncelleme eğitimi almalarına ilişkin kanun çalışmaları olması gerekiyor. Ayrıca herkesin bu eğitimi alması sağlanmalı. İlk yardım çantalarının ve koruyucu malzemelerin tüm araçlarda bulundurulması zorunlu olmalı. İlk yardım yapan kişileri koruyan yönetmelik veya ilgili mevzuatın geliştirilmesi gerekiyor" dedi.

İlçe Trafik Amirliği'nde görevli Komiser Şakir Urgen de konuşmasında, ilçede son 8 ayda 169 trafik kazası meydana geldiğini, bunların 111'inin motosiklet kazası olduğunu söyledi. İlçede motosiklet kullanımının da çok yaygın olduğuna dikkat çeken Urgen, "2012 ve 2013 yıllarında 750 adet kast dağıtıp, öğrenci, şoför ve vatandaş olmak üzere toplam 2 bin 500 kişiye trafik eğitimi verdik. Motosiklet sürücüleri kasksız trafiğe çıkmamalı, yakın takip sürüşten uzak durulmalı, alkollü araç kullanılmamalı ve araç şoförleri mutlaka emniyet kemerini takmalıdır" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kazayı Gençler, Nasihati Yaşlılar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement