Kck Davasına Devam Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Kck Davasına Devam Ediliyor

Kck Davasına Devam Ediliyor

Silivri'de gergin başlayan KCK davasına avukatlar katılmadı.

03.07.2012 13:17

Silivri'de gergin başlayan KCK davasına avukatlar katılmadı. Tutuksuz sanıklardan yayıncı Ragıp Zarakolu ise sağlık sorunlarını gerekçe göstererek duruşmadan ayrıldı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya verilen yarım saatlik aranın ardından devam edildi. Salonu terk eden avukatları temsilen 3 avukat duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıkların kimlik tespiti ile devam edilen duruşmada tutuksuz sanıklardan yayıncı Ragıp Zarakolu, kimlik tespitinde mesleğinin yazarlık olduğunu belirterek, aylık gelirinin 1500 TL olduğunu söyledi. Zarakolu, kimlik tespitinin ardından sağlık sorunları nedeniyle duruşmada ayrılmak istediğini söyledi. Mahkeme Başkanı Ali Alçık da Zarakolu'nun duruşmadan ayrılmasına izin verdi.

Duruşmada avukatları temsilen söz alan Avukat Sinan Zincir, "İki gündür 12 Eylül ortamını aratmayan koşullarda avukatlık yapıp, sanıkları savunmaya çalışıyoruz. Çantalarımız aranıyor, telefonlarımız alınıyor ve darp ediliyoruz. Bugün askerler tarafından darp edilen Hüseyin Boğatekin'in darp tutanağını mahkemeye sunuyoruz. Avukat arkadaşlarımızla birlikte celseyi terk ediyoruz" diyerek diğer avukatlarla birlikte salonu terk etti.

Duruşmada daha sonra tutuklu sanıklardan BDP'li Mustafa Avcı, "Biz mahkemeye önyargısız geldik ama mahkemeden bu ortamı göremedik. Bizim tepkimiz mahkemeye ve heyetine karşı değildir. Biz yalnız ve savunmasız kaldığımız için bu tepkiyi gösterdik" dedi.

Tutuklu sanıklardan Prof. Dr. Büşra Ersanlı da, avukatların belli bir irade beyanında bulunarak duruşmadan ayrıldıklarını ifade ederek, "Ama ailelerimiz bir irade beyanında bulunmadılar. Biz ailelerimizin yanımızda olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık ise, "Avukatlar kendi istekleriyle çıktılar. Biz onlara 'gelin' diyoruz. Ama onlar duruşmaya girmiyorlar. Sanık yakınları da slogan attıkları takdirde duruşmadan çıkartılırlar. Bugün duruşmaya alınmayacaklar. Diğer duruşmalara alınacaklar. Olay çıkarttıkları takdirde yeniden dışarı çıkartılacaklar" dedi.

Duruşmaya şu sıralar 2400 sayfalık iddianamenin 2 TRT spikeri tarafından okunmasıyla devam ediliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kck Davasına Devam Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement