Kent Konseyi 4. Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi 4. Genel Kurulu

Kent Konseyi 4. Genel Kurulu

Denizli Belediyesi Kent Konseyi, 4. Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

30.12.2010 20:08  Güncelleme: 20:10

Denizli Belediyesi Kent Konseyi, 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi. Genel kurulda, mevcut komisyonların daha aktif hale getirilmesi, yıllık faaliyet raporu sunumu, Yerel Demokrasi Akademisi çalışmaları ele alındı.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen 4. olağan Genel Kurul Toplantısına, Denizli Vali yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti ve çok sayıda kent konseyi üyeleri katıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, sivil toplum kuruluşları, dernekler, odalar, siyasi parti temsilcileri gibi çeşitli sivil kuruşlarının oluşturduğu kent konseyinin önemine işaret etti. Yerel demokrasileri güçlü olmayan ülkelerin güçlü demokrasiler olmadığını kaydeden vali yardımcısı Küsbeci, 'Onun için yerel demokrasilerin güçlendirilmesi gerekir. Devlet diye bir şey yoktur. Devletin içini millet doldurur.

Millet aklından geçtiğini uygulamaya koyduğu zaman demokrasi olur. Bunu da devlet çatısı altında yapar. Onun için yerel demokrasinin daha güçlendirilmesi gerekir. Denizli'de bunun güzel örneklerini görüyoruz. Denizli Belediyesi, konseye çok güzel bir ivme kazandırmış.

Başkan Zeybekci toplantıda, Denizli Belediyesi'nin kent konseyine ayrı bir önem verdiğini, hiç bir kanuni zorunluluğun olmadığı dönemde bile danışma meclisi toplantıları yaparak Denizli'nin geleceğiyle ilgili kararların birlikte alındığını söyledi.

Gönüllü olarak yapılan bu çalışmaların kişilerin inisiyatifine bırakılması yerine kanuni zorunluluk olarak düzenlenmesi gerektiğini kaydeden başkan Zeybekci, 'Danışma Meclisi'nde 40 tane sivil toplum kuruluşu içinde bulunuyor. Bunlar vasıtasıyla Denizli'nin geleceğiyle ilgili kararı hep beraber aldık.

Ama bu kanunen yapmamız gereken bir durum değildi. Gönüllü olarak yapıldı. Hükümetimiz, belediye kanunu içinde kent konseyiyle ilgili madde görüşülürken konseyin kişilerin iyi niyetine bırakılmaması, kurumlara bırakılmaması için 5393 sayılı beleyeler kanunuyla olması gereken zorunlu kurumlar haline getirdi. Belediye başkanı istese de istemese de orada bir kent konseyi var. Kent konseyi bütün çalışmalarını yapar ve almış olduğu kararları belediye meclisinde görüşülmek üzere tavsiye karar olarak bildirir.

Hukuki bir sorumluluğu da var.

Denizli Belediyesi olarak kent konseyini önemsiyoruz. Ne dedikleri ne düşündüğü bizim için önemlidir. Bütün hassasiyetleri tartışmalarımız içinde değerlendiriyor, meclis kararı haline getiriyoruz. Diğer bir göstergede kent konseyinin kurumsal anlamda çalışmalarını yapabileceğin binayı yaptık ve teslim ettik.

Yanılmıyorsam Türkiye'de ilk biz kent konseyine bina sağladık. Biz Kent Konseyini çok önemsiyoruz"dedi.

Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar da kent konseyinin genel kurul dışında birçok toplantılar yaptığını komisyonların birbirleriyle ortak projeler üretmeye gayret ettiğini, bu gayret sonucunda da yapmış olduğu ürünleri de hep birlikte halka paylaştığını söyledi.

Konuşmaların ardından mevcut komisyonların aktif hale getirilmesi, Yerel Demokrasi Akademisi'nin sunumu ele alındı.

Daha sonra Yerel Demokrasi Akademisi'ne katılarak başarı sağlayan konsey üyelerine sertifika verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi 4. Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement