"Kent Konseyi Gençlik Meclisi Özgüven Aşılıyor" - Son Dakika
Güncel

"Kent Konseyi Gençlik Meclisi Özgüven Aşılıyor"

"Kent Konseyi Gençlik Meclisi Özgüven Aşılıyor"

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin şehir hakkında daha fazla söz almasını, fikir sunmasını ve kendilerine olan güveninin artmasını sağlıyor.

13.11.2012 08:00

AS TV'de Serpil Aslantürk'ün hazırlayıp sunduğu 'Hayata Dair programına konuk olan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Furkan Öksüz ve Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu Temsilcisi Aydan Sucuoğlu, Gençlik Meclisi faaliyetlerini anlattı.

Gençlik Meclisi'nin gençlik sivil toplum örgütlerini, lise ve üniversite öğrenci temsilcilerini, siyasi partilerin gençlik kollarını ve bireysel katılımcıları içine alan bir çatı kuruluş olduğunu belirten Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Furkan Öksüz, 16 – 28 yaş arasında bulunan herkesin Gençlik Meclisi faaliyetlerine katılabileceğini söyledi. Gençlik Meclisi bünyesinde İstihdam ve Kariyer, Uluslararası İlişkiler, Sağlık ve Çevre, Bilim ve Teknoloji, Siyaset Bilimi ve Kültür-Turizm çalışma grupları bulunduğunu vurgulayan Öksüz, gençlerin ilgi alanlarına göre çalışma gruplarına katıldıklarını ve gençlik sorunları üzerine projeler geliştirdiğini ifade etti. Yerel ve ulusal gençlik politikalarının belirlenmesi adına çeşitli çalışmalar yapıldığını anlatan Öksüz, "Ülkemizde bir gençlik politikası olmasını çok önemsiyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde gayretle sürdürüyoruz.

Ulusal Ajans tarafından desteklenen 'Yerel Gençlik Politikaları' projesinin Marmara bölge sorumluluğunu yürüttük. Bölgedeki tüm şehirlerden gelen genç arkadaşlarımızın öneri ve görüşlerini bir rapor haline getirerek konuyla ilgili kurumlara gönderdik. Ayrıca her yıl lise temsilcileri buluşması düzenliyoruz. Liselerde demokratik bir seçimle başa gelen öğrenci meclis başkanları bu buluşmalarda öğrenci sorunları ile ilgili görüşlerini belirtiyor. Bizler bu görüşleri konu ile ilgili kurumlara gönderip takipçisi oluyoruz. Bu yıl lise temsilcileri buluşmalarının 3.'sünü düzenleyeceğiz" dedi.

Gençlik Meclisi'nin her konuda gençlere özgüven aşıladığını söyleyen Öksüz, desteklerinden ötürü Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'ya teşekkür etti. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu Temsilcisi Aydan Sucuoğlu ise, Gençlik Meclisi'nin birçok farklı alanda çalıştığını söyledi.

Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu tarafından yapılan '5 Yanlış 1 Doğruyu Götürür' projesi kapsamında lise öğrencilerine kronik hastalıklarla ilgili bilgiler verdiklerini anlatan Sucuoğlu, projenin bu yılda süreceğini ve önümüzdeki günlerde eğitmen eğitimi düzenleneceğini belirtti. Sucuoğlu, "İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu tarafından gerçekleştirilen 'İşini Şansa Bırakma Kariyer Zirvesi' ve 'Sanayi Teknik Gezileri' kapsamında işveren ile öğrencileri bir araya getiriyoruz. Aralarında bir köprü oluşmasını sağladık. Bu faaliyetler sonrasında birçok üyemiz çeşitli kurumlarda staj imkanı buldu. Ayrıca BUTGEM ile çeşitli ortaklıklarımız mevcut. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Bursa'da yaşayan tüm gençlerin ortak sesidir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kent Konseyi Gençlik Meclisi Özgüven Aşılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement