Kesk'ten İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kesk'ten İş Bırakma Eylemi

Kesk\'ten İş Bırakma Eylemi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı kamu çalışanları, Samsun’da iş bırakarak bütçe görüşmelerini protesto etti.

19.12.2013 13:19

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı kamu çalışanları, Samsun'da iş bırakarak bütçe görüşmelerini protesto etti.

Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan KESK'e üye kamu çalışanları, Gazi Caddesi üzerinde bulunan Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. Burada sloganlar atan KESK üyeleri, bütçe görüşmelerinde taleplerinin karşılanmamasını protesto ederek, 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Bütçeden haklarını istediklerini belirten KESK Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak, "Bütçeden genel taleplerimiz çok net. Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını ve baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini istiyoruz" dedi.

Bütçedeki taleplerini dile getiren BES Genel Başkanı Ahmet Kesik, "Bu bütçede gaz vardır, TOMA vardır, cop vardır. Bu bütçe sermaye yanlısı bir bütçedir. Taleplerimiz ek ödemelerin emekliliği yansıması, vergi dilimlerinin düşürülmesidir. Bugün yoksulluk sınırı 3 bin 710 TL'dir. Bütün çalışanların yoksulluk sınırında maaş almasını talep ediyoruz. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında greve gitti. Biz bu toplu sözleşmeyi asla kabul etmiyoruz. Bugünden sonra başlatacağımız mücadeleyle Türkiye'yi eylem alanına çevireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından KESK üyeleri, ellerindeki ayakkabı kutularıyla 'Hırsız var' şeklinde slogan atıp, müzik eşliğinde halay çektiler. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement