Kıbrıs Müzakere Süreci - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs Müzakere Süreci

Kıbrıs Müzakere Süreci

KKTC Roma Temsilcisi Ferit: "Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması her iki tarafa da önemli fırsatlar sunuyor"

28.02.2014 16:35

KKTC Roma Temsilcisi Növber Vechi Ferit, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasının her iki tarafa da önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

İtalyan "Diritto e Liberta" dergisi, "Referandumdan bu yana geçen 10 yılda Kıbrıs için nasıl bir çözüm" başlıklı panel düzenledi.

Etkinliğe Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil, KKTC Roma Temsilcisi Növber Vechi Ferit, eski senatörler Paolo Pietro Amato ve Marco Perduca ile İtalya'nın eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili gibi isimler katıldı.

Toplantıda, Annan Planı çerçevesinde 2004'te yapılan referandum ve yeniden başlayan müzakere süreci ele alındı.

KKTC Roma Temsilcisi Ferit, "Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasının her iki tarafa da önemli fırsatlar sunduğunu" belirterek "BM Genel Sekreteri Ban Ki- mun da bir konuşmasında bu müzakerelerin çözüm için artık son şans olduğunu ifade etti. Elbette müzakere süreci zorlu olacaktır. İki toplum için de ideal bir çözüm yoktur, mükemmel bir çözüm olmayacaktır. Karşılıklı tavizler verilmesi gerekecek ve bir al ver süreci yaşanacaktır. Buna rağmen çözüm hedefi cesur liderlikler ile olacaktır"

İki tarafın barış, istikrar ve refah içinde yaşayabilmesinin mümkün olduğunu söyleyen Ferit, "Biz Kıbrıs Türk halkı olarak hızlı bir çözüm için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Son 10 yılda ne değişti ki, bugün Kıbrıs'ın güneyi ve kuzeyinde olumlu bir atmosfer var. 10 yıl öncesine kadar iki toplum arasındaki temas çok çok sınırlıydı. 2003 yılında kapılar açıldı ve iki halk birbiriyle temas etmeye başladı. Özellikle ticaret ve turizmde karşılıklı bağlar oluştu. Çözüm süreciyle birlikte bunlar daha da gelişecektir" dedi. - Iloilo

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıbrıs Müzakere Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement