Kiev'de Kırım Tatar Düşünürü Gaspıralı Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kiev'de Kırım Tatar Düşünürü Gaspıralı Anıldı

Kiev\'de Kırım Tatar Düşünürü Gaspıralı Anıldı

Ukrayna'nın başkenti Kiev’de, ünlü Kırım Tatar fikir adamı İsmail Gaspıralı anıldı.

12.11.2014 21:09

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, ünlü Kırım Tatar fikir adamı İsmail Gaspıralı anıldı.

İsmail Bey Gaspıralı'nın vefatının 100. yıl dönümü dolayısıyla Taras Şevçenko Kiev Milli Üniversitesinde düzenlenen "İsmail Gaspıralı-Kırım Tatar Halkının Büyük Evladı" konulu konferans, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kiev Kırım Tatar Derneği, Ukrayna Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü tarafından organize edildi.

Üniversite öğretim görevlileri ve öğrencileri ile ülkede yaşayan Kırım Tatarlarının katıldığı, moderatörlüğünü Ukrayna Milli Bilim Akademisinin Şarkiyat Enstitüsü Müdürü Aleksandr Bogomolov'un yaptığı konferansta, Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı (KTMM) Refat Çubarov, Taras Şevçenko Kiev Milli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Petro Beh, Kiev Büyükelçisi Can Yönet Tezel ile Bilkent Ünivertesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kırımlı konuşmacı olarak yer aldı.

Konferans konuşmacıları, İsmail Gaspıralı'nın hayatı ve faaliyeti ile onun Kırım Tatar halkı tarihindeki önemini vurguladı. Konferans çerçevesinde, TRT tarafından hazırlanan İsmail Gaspıralı konulu bir belgesel gösterildi. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kiev'de Kırım Tatar Düşünürü Gaspıralı Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement