Kıgızistan-Tacikistan Sınırındaki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Kıgızistan-Tacikistan Sınırındaki Gerginlik

Kıgızistan-Tacikistan Sınırındaki Gerginlik

İki ülke Başbakan Yardımcıları Bişkek'te bir araya geldi.

31.01.2014 15:05

Kırgız Tacik sınır muhafız askerleri arasında 11 Ocak'ta çıkan çatışmanın ardından iki komşu ülke Başbakan Yardımcıları Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bir araya geldi.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Kırgız-Tacik sınırındaki durumunu ele almak ve sınırdaki sorunların giderilmesine yönelik önlemler geliştirmek amacıyla Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Tokon Mamıtov ve Tacikistan Başbakan Yardımcısı Muradali Alimardon'un başkanlığında heyetlerarası toplantı yapıldı.

Tacik tarafının isteği üzerine organize edilen toplantıda, tarafları ilgilendiren sınırdaki sorunların giderilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Sınırdaki tansiyonun düşürülmesi ve sınır belirleme çalışmalarına devam edilmesi yönünde kararlarını yineleyen Başbakan Yardımcıları arasında bir protokole imza atıldığı ifade edildi.

Açıklamada, tarafların, bir sonraki toplantının şubat ayı ortasında Kırgız-Tacik sınırında yapılması konusunda mutabakat sağlandığı bildirildi.

Kırgız tarafının yol yapım çalışmaları yüzünden çıktığı belirtilen çatışmada altı Tacik, beş Kırgız askeri yaralanmıştı. Çatışmanın ardından bölgedeki güvenlik birimleri yöneticileri, her iki tarafın askerlerini ve diğer özel güvenlik birimlerini ortak sınır bölgesindeki yerleşim biriminden uzaklaştırmak konusunda mutabık kalmışlardı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıgızistan-Tacikistan Sınırındaki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement