Kilis'te 2012-2013 Döneminde Keklik Avı Süresiz Yasaklandı - Son Dakika
Güncel

Kilis'te 2012-2013 Döneminde Keklik Avı Süresiz Yasaklandı

Kilis\'te 2012-2013 Döneminde Keklik Avı Süresiz Yasaklandı

Ankara'da yapılan Merkez Av Komisyonu'nda (MAK) alınan kararla, 2012-2013 av döneminde Kilis'te tüm keklik türlerinin avlanması yasaklandı.

21.06.2012 12:14

Ankara'da yapılan Merkez Av Komisyonu'nda (MAK) alınan kararla, 2012-2013 av döneminde Kilis'te tüm keklik türlerinin avlanması yasaklandı.

Doğu Akdeniz Merkez Av Komisyonu üyesi Ökkeş Aslantaş, Ankara'da yapılan Merkez Av Komisyonu toplantısında önemli kararlar alındığını belirterek, çevre il ve ilçelerden Kilis'e avlanmak için gelen avcıların özellikle keklik avladıklarını, bu yıl doğaya bırakılan kekliklerin avlanılmaması ve nüfusunun artması için Kilis'e özgü bir karar çıkarmak için mücadele ettiğini söyledi.

"Merkez Av Komisyonu'nda arkadaşların da verdiği destekle, Kilis'te tüm keklik türlerinin avlanmasını bu av döneminde yasakladık" diyen Aslantaş, şöyle konuştu:

"Alınan bu karara tüm Kilisli avcı arkadaşların uyması gerekiyor. Büyük para cezaları ile karşılaşmamak için kesinlikle keklik avlamamaları gerekir. Doğanın gelişimine katkı sağlamak için avcı arkadaşlardan titizlikle alınan kararlara uymalarını istiyoruz. Şu anda avlanmayla ilgili kitapçıklar ve haritalar basılıyor. Çevre il ve ilçelerinde avlanma alanlarıyla ilgili haritalar bu yıl basılacaktır. Avcılar, haritaları av döneminden önce temin edebilirler." - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kilis'te 2012-2013 Döneminde Keklik Avı Süresiz Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement