Kiralara Mülteci Zammı - Son Dakika
Güncel

Kiralara Mülteci Zammı

Kiralara Mülteci Zammı

Suriye'de yaşananların etkisini en fazla hisseden illerin başında gelen Gaziantep'te kira fiyatları tavan yaptı.

01.08.2012 17:36

Suriye'de yaşananların etkisini en fazla hisseden illerin başında gelen Gaziantep'te kira fiyatları tavan yaptı. Suriyeli mültecilerin gelişi, kiralık ev sıkıntısı yaşanan Gaziantep'i zor duruma koydu.

Gaziantep'e gelen mülteciler, evlerin kira fiyatlarının zamlanmasına sebep olurken, zaten kiralık ev sıkıntısı yaşayan Gaziantepliler, kiralık ev bulmakta güçlük çekiyor. Çoğu Gaziantepli ev sahibi, istenilen rakamın üstünde ödeyen Suriyelilere evlerini kiralıyor. Kira oranlarının geçtiğimizi yıla oranla yüzde 20 ila 50 arasında arttığı belirtildi.

Gaziantep'in özellikle son iki yılda fazlasıyla göç aldığını hatırlatan ve bu durumun kiralık ev bulmayı zorlaştırdığına vurgu yapan Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mehmet Aytaç, Suriye'den gelen yoksul vatandaşların çadırda kaldığını, orta kesimin kiralık evlere çıktığını, zengin kesimin ise ev satın aldığını söyledi. Kiralık daire sıkıntısı yaşandığını doğrulayan Başkan Aytaç, "Suriye'deki olaylardan dolayı maddi durumu iyi olan Suriyeliler, Gaziantep merkezine yerleşiyor. Durumu iyi olmayanlar da çadır kentte kalıyor. Dolayısıyla bu durum kira fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Durumu çok iyi olanlar ev kiralamak yerine satın alıyorlar. Orta halli olanlar da genelde kiraya çıkıyor" diye konuştu.

Aytaç, gerek Van depremi, gerek memur atamaları, gerekse de kentsel dönüşümden dolayı iki yıldan beri şehirde kira sıkıntısının olduğunu, bu yıl Suriye olayı da patlak verince, sıkıntının daha çok arttığını belirtti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kiralara Mülteci Zammı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement