Kırıkkale - Mke Hurda İşletmesi'nde İşçi Kıyımı - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale - Mke Hurda İşletmesi'nde İşçi Kıyımı

Kırıkkale - Mke Hurda İşletmesi\'nde İşçi Kıyımı

İş Akitlerine Son Verilmek İstenen 91 İşçi, Gerekirse Ankara'ya Yürüyüp, Açlık Grevine Gidebileceklerini Belirttiler

20.06.2010 13:36

İŞ AKİTLERİNE SON VERİLMEK İSTENEN 91 İŞÇİ, GEREKİRSE ANKARA'YA YÜRÜYÜP, AÇLIK GREVİNE GİDEBİLECEKLERİNİ BELİRTTİLER

MAKİNE Kimya Endüstri Kurumu'na bağlı Kırıkkale Hurda İşletmesi'nde yıllardır kaynakçı ve kesici olarak çalışan 91 işçinin iş akitlerinin sona erdirilecek olması, çalışanları zor durumda bıraktı. İşçiler, düzenledikleri basın açıklamasında adalet istediklerini, gerekirse Ankara'ya kadar yürüyeceklerini, gerekirse açlık grevi yapacaklarını söylediler.

Hüseyin Kahya Parkı'nda bir araya gelen Hurda işletmesi işçileri adına Ramazan Yiğit yaptığı basın açıklamasında, "Bizler 15- 23 yıla kadar MKE Hurda İşletmesi'nde kaynakçı, kesici olarak çalışmaktayız. Geçtiğimiz günlerde yapılan ihalede başka bir müteahhidin işi kazanmasından sonra MKE Kurumu Genel Müdürlüğü bizim aynı iş yerinde çalışmamamıza ve başka işçilerin alınmasını istiyor. MKE'ye bağlı İzmit Gölcük ve İzmir Aliağa'da böyle bir kanun uygulanmazken, Kırıkkale'de neden uygulanıyor. Hurda İşletmesini kazanan müteahhit tekrar bizimle çalışmak istiyor, ama MKE yöneticileri kesinlikle çalışmamızı istemiyor. Burada bir yanlışlık var. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Bugünden sonra bizler işe alınmazsak, ne yapacağız sorarız. Bizler çalışmak istiyoruz. Başbakan bir taraftan işsizliği azaltacağım diyor, bir tarafta ise işte çalışanlar çıkartılıyor. Bu adalet mi" dedi.

MKE Kurumu yetkilileri ise müteahhidin değişmesi halinde işçilerin de değişmesinin ilgili madde gereği değiştirilmesinin zorulu olduğunu dile getirdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale - Mke Hurda İşletmesi'nde İşçi Kıyımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement