Kırım'da Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Kırım'da Gerginlik

Kırım\'da Gerginlik

İngiltere Başbakanı Cameron: "Ukrayna'ya dışarıdan askeri müdahale için herhangi bir mazaret olamaz" İngiltere Dışişleri Bakanı Hague yarın Kiev'de temaslarda bulunacak.

01.03.2014 21:11

İngiltere Başbakanı David Cameron, " Ukrayna'ya dışarıdan askeri müdahale için herhangi bir mazaret olamaz" dedi.

Ülkesinin Ukrayna'daki gelişmeleri artan endişeyle takip ettiğini dile getiren Cameron, "Rusya Parlamentosu'nun askeri müdahale için yetki verme kararının ardından, Birleşik Krallık bugün öğleden sonra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. Ukrayna'ya dışarıdan askeri müdahale için herhangi bir mazaret olamaz, bu konuyu dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığım görüşmede de dile getirdim" diye konuştu.

Herkesin davranışlarıya ilgili dikkatli olması ve gerginliği artırmaması gerektiğini vurgulayan Cameron, "Dünya izliyor" ifadesini kullandı.

Cameron dün Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyulması gerektiğini vurgulamış, Putin'in de buna katıldığı bildirilmişti.

Bu arada İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'in yarın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmesi ve geçici hükümetin yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.

İngiltere bugün, Rusya'nın Londra Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak, Rus birliklerinin Ukrayna topraklarına konuşlandırılması kararına karşı olduğunu bildirmişti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırım'da Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement