Kırım'daki referandum - Yazıcı - - Son Dakika
Güncel

Kırım'daki referandum - Yazıcı -

Kırım\'daki referandum - Yazıcı -

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Kırım'da yapılan referandumun yönlendirmeden uzak, yani özgür iradeye dayalı olarak yapıldığını söylemek güçtür diye düşünüyorum" dedi.

17.03.2014 16:34

TUNCAY BEKAR - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, " Kırım'da yapılan referandumun yönlendirmeden uzak, yani özgür iradeye dayalı olarak yapıldığını söylemek güçtür diye düşünüyorum" dedi.

Trabzon'da incelemelerde bulunan Bakan Yazıcı, AA muhabirine, Kırım'da yapılan referanduma ilişkin değerlendirmede bulundu.

Referandumun demokratik bir mekanizma olmasına rağmen yapılış koşullarının önemli olduğunu belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Yönlendirmeler olup olmadığı önemlidir. Kırım'da yapılan referandumun yönlendirmeden uzak, yani özgür iradeye dayalı olarak yapıldığını söylemek güçtür diye düşünüyorum. Zaten Dışişlerimiz, Avrupa Birliği ve Amerika bunu yakından takip ediyor. Umuyor ve diliyorum ki bu referandum ya da Ukrayna'da yaşanan olaylara bağlı olarak tekrar Kırım halkının özgürlüğe kavuşması, kendi iradesine, kendi halkıyla birlikte belirleme sürecinden uzak düşmez. Bunu diliyorum. Üzüntü verici bir durum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırım'daki referandum - Yazıcı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement