Kırşehir'de 5 Büyüklüğünde Deprem - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de 5 Büyüklüğünde Deprem

Kırşehir'de merkez üssü Çiçekdağı olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Ankara ve Kayseri'de de hissedildi.

10.01.2016 20:07  Güncelleme: 21:09

Merkezi üssü Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, saat 19.40'ta gerçekleşen ve merkez üssü Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi olan 5 büyüklüğündeki deprem, 137 kilometre mesafede bulunan Ankara'da ve Kayseri'de de hissedildi.

SÜREKLİ DEPREMLER OLUYOR

Bu arada Kırşehir'in Çiçekdağı bölgesinde bölgede sarsıntı hareketliliği devam ediyor. 5 büyüklüğündeki depremden önce, 2.7 ve 3.5 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. 5 büyüklüğünde depremden sonra da 3.3 ve 2.3 büyüklüğünde artçı sarsıntılar yaşandı.

CAN VE MAL KAYBI YAŞANMADI

Çiçekdağı Kaymakamı Adem Ergül, Polis ve jandarma ekiplerinin tedbir amaçlı kontrol yaptığını, muhtarlarla görüştüklerini dile getirerek, "Bize ulaşan bilgilere herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı" dedi.

Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem sonrası vatandaşlarda kısa süreli korku yaşandığını ancak ilçede herhangi bir mal ve can kaybı olmadığını kaydetti.

"YIKILAN EV YOK"

İlk belirlemelere göre merkez üssüne yakın bazı yerleşim merkezlerindeki eski evlerde duvarlarda çatlakla dışında hasara neden olmayan depremler, kısa süreli korku ve paniğe neden oldu.

Depremin merkez üssü Hacıduraklı Köyü muhtarı Sami Yıldırım, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, ilk depremin hafif ikincisinin çok şiddetli olduğunu söyledi. Yıldırım, "Yıkılan ev yok. Bazı evlerde hasar olabilir. Köydeki evleri kontrol edeceğiz" dedi.

Kırşehir\'de 5 Büyüklüğünde Deprem

Son Dakika Güncel Kırşehir'de 5 Büyüklüğünde Deprem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • Milliyetçi Kürt : Keşke 10.0 olsaydı hepsi bu karda kışta perişan olsaydı 7 42 Yanıtla
    ?: DOĞAL AFETTE BİLE bölücü düşünüyorsan insan olamazsın sen mahluk 6 0 edessa: Ben de kürdum ora da olen sivil halk icin de yeterince mucade ediyoruz bura da ama senin bu istemin o kadar vicdansizca ki bi defa kürtler kirsehir de de var kitab evi yakan cahil insanlar disinda fasist insanlar disin da kirsehir de de insan gibi olan insanlar var. 0 0
  • vanlı: BİZ YAŞADIK ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN. 41 3 Yanıtla
  • ölüm korkusu: Görünüşe göre en faşo bölgeler ikaz edilmiş 11 32 Yanıtla
  • mardinli: yıkılasın kırşehir 10 26 Yanıtla
    Tanidinmi: Mardinli milletin bozuk senin daha sana ne diyem 1 1
  • Gerçek 27: Allah beterini versin turkler e 12 23 Yanıtla
  • miho: allahın ankaraya ikazı : kürde ihanet etme, bebek öldürme, çocuk öldürme, masum sivil öldürme 6 28 Yanıtla
  • dadaloğlu: allahım bu zalimlerin üstüne 8-9 şiddetinde gönder, 6 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement