Kızı Böbreğini Vermek İstedi Ama Aynı Hastalığa Yakalandığı Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kızı Böbreğini Vermek İstedi Ama Aynı Hastalığa Yakalandığı Ortaya Çıktı

Kızı Böbreğini Vermek İstedi Ama Aynı Hastalığa Yakalandığı Ortaya Çıktı

Konya'da 6 ay önce böbreğini vermek için tetkik yaptıran kızı Fatma Küçüker'in de kendisi gibi böbrek hastası olduğunu öğrenince üzülen 54 yaşındaki Ramazan Ceylan, trafik kazası ardından beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki A.C.U.'dan nakledilen...

19.01.2013 11:41

Konya'da 6 ay önce böbreğini vermek için tetkik yaptıran kızı Fatma Küçüker'in de kendisi gibi böbrek hastası olduğunu öğrenince üzülen 54 yaşındaki Ramazan Ceylan, trafik kazası ardından beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki A.C.U.'dan nakledilen böbrekle yeniden hayata tutundu. Kızının da şu an hastalığın ilerlememesi için kontrollerine devam ettiğini belirten Ceylan, "11 yıldır nakil için bekliyordum. 6 ay önce kızım böbreğini vermek istedi. Tetkikleri yaptırdık, ancak onun böbreklerinde de polikist hastalığı çıktı. Morali çok bozuldu. Ama ben teselli ettim" dedi.

Konya'da şoförlük yaparak geçimini sağlayan evli ve 4 çocuk babası 54 yaşındaki Ramazan Ceylan'a, 15 yıl önce yapılan tetkikler ardından polikist böbrek hastalığı teşhisi konuldu. Teşhis konulduktan 4 yıl sonra böbrekleri iflas eden Ramazan Ceylan diyalize bağlı yaşam sürmeye başladı ve organ nakli için de sıraya girdi. Ceylan'ın rahatsızlığının ilerlemesi üzerine kızı 36 yaşındaki Fatma Küçüker, 6 ay önce böbreğini babasına vermek istediğini söyledi. Kızı ile birlikte tetkiklerin yapılması için Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelen Ramazan Ceylan büyük şok yaşadı. Dokuların uyumlu olup- olmadığının tespiti için hastanede yapılan tetkiklerin neticesinde kızı Fatma Küçüker'in de polistik böbrek hastası olduğu tespit edildi. Kendi rahatsızlığını unutarak kızını teselli eden Ramazan Ceylan böbrek nakli için beklemeye devam etti.

16 YAŞINDAKİ GENCİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNTU

Diyalize bağlı olarak 11 yıl yaşayan Ramazan Ceylan'a sevindirici haber geçen hafta geldi. Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 16 yaşındaki A.C.U.'dan alınan böbreğin Ramazan Ceylan'a uyumlu olduğu tespit edildi. Seydişehir İlçesi'nde oturan Ceylan, acil olarak Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilirken başarılı operasyonla böbrek nakli gerçekleştirildi.

KIZIMI TESELLİ ETTİM

Hastanede tedavi altında tutulan Ramazan Ceylan, hastalığından dolayı hiç bir zaman ümitsizlik ve hayal kırıklığına kapılmadığını belirterek, şöyle dedi:

"11 yıldır nakil için bekliyordum. 6 ay önce kızım böbreğini vermek istedi. Tetkikleri yaptırdık. Ancak onun böbreklerinde de benimki gibi polikist çıktı. Morali çok bozuldu. Ama ben teselli ettim. Allah'tan gelen bir hastalık olduğunu söyledim. Yine nakil için beklemeye başladım. Şans eseri trafik kazasında hayatını kaybeden genç bir kişinin böbreği nakledildi. Şimdi hayatımda yeni bir dönem başladı. Organları bağışlayan aileye çok teşekkür ediyorum. Herkesin hayat kurtarmak için organ bağışına davet ediyorum."

"BAŞARILI BİR NAKİL OLDU"

Hastanede yapılan operasyonla ilgili bilgi veren Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Erikoğlu, başarılı bir operasyonla naklin gerçekleştirildiğini söyledi. Hastanın bundan sonra daha rahat ve konforlu bir yaşam süreceğini belirten Erikoğlu, vücudun nakledilen organı kabul etmesi için geliştirilen ilaçlar sayesinde nakillerde başarılı sonuçlar alındığını kaydetti. Polikist böbrek hastalığının genetik geçişli bir hastalık olduğunu belirten Erikoğlu, şöyle dedi:

"Polikistik böbrek; kalıtsal bir yapı bozukluğudur. Genellikle her iki böb­rekte de kistler vardır. Polikistik böbrek hastalığında işlev gören böbrek dokusu­nun zamanla azalması, bunun yerini farklı boyutlarda kistlerin alması sonu­cunda sıklıkla böbrek yetmezliği ve kanda üre miktannın artması ortaya çıkar. Bu hastalık anne ve babada varsa ailenin diğer bireylerine de geçebilir. Sonuçta hastamızın çocuğunda da bu hastalığın olduğu ortaya çıktı."

MKY(İA/İD) - Konya/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızı Böbreğini Vermek İstedi Ama Aynı Hastalığa Yakalandığı Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement