Kızıltepe'de Ağaçlara Kuş Evleri Asıldı - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe'de Ağaçlara Kuş Evleri Asıldı

Kızıltepe\'de Ağaçlara Kuş Evleri Asıldı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde 'Doğayı ve canlıları koruma' projesi kapsamında ağaçlara kuş evleri konuldu.

09.06.2011 14:45

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde 'Doğayı ve canlıları koruma' projesi kapsamında ağaçlara kuş evleri konuldu.

Kızıltepe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ile Güvercin Severler Derneği, ilçede ortaklaşa 'Doğayı ve canlıları koruma' projesi gerçekleştirdi. Kuşların korunmasını amaçlayan proje kapsamında ilçedeki ağaçlar ve cadde ve sokaklarda belirlenen alanlara kuş evleri konulmaya başlandı. Projeyi start Özgürlük Meydanı'na verilirken, törene Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvan, BDP'nin Mardin'de desteklediği bağımsız milletvekili adayı Ahmet Türk ile dernek üyeleri katıldı.

Kızıltepe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, önce Cumuhriyet İlköğretim Okulu'nda başlattıkları projenin bu kadar ilgi göreceğini beklemediklerini belirterek, gösteriden ilgiden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kızıltepe Belediye Başkanvekili Şerife Alp da, "Bu ülkede denge eğer insanların veya canlıların yaşanması için elverişli değilse, o zaman doğal yaşamdan söz etmenin pek anlamı olmaz. Doğal yaşam yaratmamız için belediye olarak elimizden bir katkı gelmişse elbette ki çok sevindik. Bunun devam etmesini diliyoruz" dedi.

BDP'nin Mardin'de desteklediği bağımsız milletvekili adayı Ahmet Türk, projenin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Türk şunları söyledi:

"Doğayı korumaya yönelik bir çalışma başlatmak, insanlığa ve bütün canlılara bir hizmet olacaktır. Bugün yeni nesil bu konularda çok büyük çalışmalar yapıyor. Hem hayvanlarla ilgili, hem doğayla ilgili. Yine kent sularının temiz kalması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Denizlere baktığımızda, deniz hayvanlarına yönelik büyük çalışmalar yapılmaktadır. Sivil duyarlılık insanlarımızın daha temiz daha rahat olması demektir. İnsanların ahlaklı yetişmesinde çok katkı sunuyorlar. Köpek ve insan arasındaki, ya da çocuk ve güvercin arasındaki duygusal bağ insanı aynı zamanda terbiye eder. Kapitalist sistemin yarattığı çarpıklık ve canavarlığa karşı, doğayı sevenler, hayvanları sevenlerin duyarlılıkları, bir kültürü yaratır. "

AMAÇ 'HER EVE BİR KUŞ EVİ'

Kuş evleri projesinin koordinatörlüğü yapan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Vahap Göktaş ise, "Biz bir güzelliği bütün Kızıltepelilerle paylaşmak istedik. Bu yoğun ilgiden görüyorum ki, insanlar yaptığımız kuş evlerini benimsediler. Hayırlı olsun" dedi.

Göktaş, kuş evlerinin 'Her eve bir kuş evi' olarak ilçede yaygınlaşmasını da amaçladıklarını belirtti. - Mardin/ Kiziltepe

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızıltepe'de Ağaçlara Kuş Evleri Asıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement