'Kızlı Erkekli' Şarkısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

'Kızlı Erkekli' Şarkısı Yapıldı

\'Kızlı Erkekli\' Şarkısı Yapıldı

Yazar ve televizyon programcısı Enver Aysever ile sanatçı Sibel Alaş 'Kızlı Erkekli' şarkısı yaptı.

16.11.2013 17:22  Güncelleme: 17:23

Yazar ve televizyon programcısı Enver Aysever ile sanatçı Sibel Alaş, Başbakan Erdoğan'ın gündeme bomba gibi düşen 'Kızlı Erkekli' açıklamasıyla ilgili ilginç bir şarkı yaptı.

'Aykırı Kumpanya' gösterisi için yapılan şarkının müziği ve yorumu Sibel Alaş'a , sözleri ise Enver Aysever'e ait.

"HAYAT KIZLI ERKEKLİ GÜZEL"

Sözleri Enver Aysever'e ait olan şiirin bestelenmesinden ortaya çıkan eserde son dönemde yaşananlara göndermeler yapılıyor. Enver Aysever, 80′li yıllarda genç olmuş biri olarak her türlü baskıya alıştığını sandığını ifade ederek, "Oysa ki gün geçtikçe özgürleşeceğimize kentlerimiz, evlerimiz birer açıkhava hapishanesine dönüştü. Bu ülkede herkes öğrenci evlerinin demli çayını bir kere içmiştir, uzun ve soğuk kış gecelerinde sabaha kadar ders çalışmıştır, aşık olmuştur, terk edilmiştir. Hayat kızlı erkekli güzeldir. Hayatımızı daraltmak isteyenlere inat kızlı erkekli şarkı yapıyoruz, kızlı erkekli turneye çıkıyoruz" dedi.

"İNADINA SES VERİYORUZ KIZLI ERKEKLİ"

Kızlı Erkekli şarkısını seslendiren Sibel Alaş ise, "Biz şiirin, sözün ve hayatın tadını, anlamını bilen bir kuşak olarak yaşadık. Genç olmak zaman zaman kantarın topuzunu kaçırmak olsa da, bunun ne kadar lezzetli olduğunu da hemencecik farkediverdik. Kafasında kızlı erkekli ayrımı olmayan bir şarkı yazarı olarak sahneden birlikte haykırıyoruz, inadına ses veriyoruz kızlı erkekli" dedi.

KIZLI ERKEKLİ

Havalar soğudu bir demli çay güzel gider
Yarın vize var, bize gelecek erkekler
Yönetici pencerede, konu komşu dayamış kulakları
Merak etmeyin bozmayız ahlakınızı
Ders çalışıyoruz kızlı erkekli
Kızlı erkekli kızlı erkekli
Aniden bahar gelir açar çiçekler,
Çağırır sokaklar, gökyüzü gülümser
Balkona kurulur sofra öğrenci evi omlet makarna
Merak etmeyin değmeyiz ahlakınıza
Hayal kuruyoruz kızlı erkekli
Kızlı erkekli kızlı erkekli
Eteklerimiz mini mini, saçımızda rengarenk toka
Kadınız biz, bu beden bizim, nedir derdiniz hayrola
Bırakın namus bekçiliğini, durdurun bu cinayetleri
Savaşmıyoruz, sevişiyoruz kızlı erkekli
Kızlı erkekli kızlı erkekli

Söz: Enver Aysever
Müzik: Sibel Alaş
Yorum: Sibel Alaş

AYKIRI KUMPANYA NEDİR?

Bu zamana kadar benzeri yapılmayan gösteri 'Aykırı Kumpanya'yı Enver Aysever sahneye taşıdı. Kumpanya'nın yorumcusu ve şarkı yazarı ise Sibel Alaş.

Gösterinin tanıtımı ise şu sözlerle yapılıyor; 'Yakın geçmişimizi şekillendiren sosyal ve siyasal olayları şiirle, edebiyatla, müzikle ve kayda geçmiş görüntülerle canlı bir belgesel tadında sahneye taşıyan Aysever, izleyiciyi bir zaman tünelinden geçirerek bellek tazeliyor; anlatısına kişisel tarihinden hatıraları da ekleyerek kâh güldürüyor, kâh ağlatıyor, çokça düşündürüyor, zihinlere ve yüreklere dokunuyor.  

Aykırı Kumpanya kimi zaman bir Ahmet Kaya şarkısıyla ağlıyor, kimi zaman Rıfat Ilgaz'ın Hababam Sınıfı'yla kahkahalar atıyor, kimi zaman Sabahattin Ali'nin Melankoli'siyle hüzünleniyor. Aykırı Kumpanya seyirci için şarkılı, şiirli, sazlı, sözlü bambaşka bir dünya kuruyor. '

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Kızlı Erkekli' Şarkısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement