Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri arasındaki çatışmalar 51'inci gününe girdi.
Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları ile Özgür Suriye Ordusu ile Peşmergenin desteğini alan YPG güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Geceleri çatışmaların yoğun olduğu Kobani'de, gündüz saatleri ise IŞİD militanları ile YPG'liler aralıklarla çatışıyor.
YPG 3 KÖYÜ GERİ ALDI
Kobani'nin doğu ve güney bölgelerinde sokak çatışmaları devam ederken, ÖSO ile peşmergelerin desteğini alan YPG güçleri, kentin batısındaki IŞİD hedeflerini ağır silahlarla vurmaya başladı.
YPG güçleri ağır silahlarla savunma pozisyonundan çıkıp saldırıya geçmesinin ardından, daha önce IŞİD'in kontörlünde bulunan; Pendir, Süsane ve Siftek köylerini denetimine aldı.
YPG VE PEŞMERGE BAYRAĞI BİR ARADA
Öte yandan Kobani'nin batısında bulunan Tıl Şeir tepesine son günlerde YPG ile destekçisi olan ÖSO ve Peşmergeler konuşlandı. IŞİD'e karşı mücadelede ortak hareket eden grupların burada aldıkları karar ile nokta operasyonları yapıp, katyuşa füzelerini kullandığı öğrenilirken, Til Şeir tepesinde YPG ile Peşmergelere ait bayrakların dikildiği de görüldü.
- Şanlıurfa
Son Dakika › Güncel › Kobani'de Çatışmalar Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.