Konya Kitap Günleri Zindankale Sanat Galerisi'nde - Son Dakika
Güncel

Konya Kitap Günleri Zindankale Sanat Galerisi'nde

Konya Kitap Günleri Zindankale Sanat Galerisi\'nde

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ikincisini düzenlediği Konya Kitap Günleri'nin açılışı yapıldı.

30.11.2012 16:17

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, insanların mutluluğunun sağlanması için kitapla, kültürle, eğitimle bütünleştirilmesi gerektiğini söyledi. Konya Kitap Günleri'nin geçtiğimiz yıl on binlerce öğrenci ve kitap dostunu ağırladığını kaydeden Başkan Akyürek, tüm kitapseverleri 9 Aralık'a kadar açık kalacak etkinliğe davet etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen Konya Kitap Günleri, Zindankale Sanat Galerisi'nde açıldı.

Türkiye genelinden 60 yayınevinin katıldığı, 100'den fazla etkinliğin gerçekleşeceği Konya Kitap Günleri'nin açılışında konuşan Türk Halk Edebiyatı ve Halk Bilimi duayenlerinden Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Konya Kitap Günleri'nin açılışını bayram olarak niteledi. Kitap dostu insanlarla tanışıp sohbet etmenin ve kitap alışverişi yapmanın önemli bir mutluluk olduğunu kaydeden Sakaoğlu, etkinlik nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık da tarihi Zindankale surlarının da içinde bulunduğu Sanat Galerisi'nin kültür hayatına kazandırılması nedeniyle teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, konuşmasına kültür hayatına yaptıkları katkıları anlatarak başladı. Yapımına başladıkları Kent Meydanı'nda tarihi Konya evleri tarzında 13 bina yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, burada kültür insanları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Saim Sakaoğlu'nun da orada isminin verileceği binaya kütüphanesini bağışlayacağını hatırlatan Başkan Akyürek, elinde tarihi vesikalar ve kitaplar bulunan Konyalıları da, bunların gelecek nesilleri taşınması için çalışmaya katılmalarını istedi.

Konya Kitap Günleri'nin ikincisinin düzenlendiğini vurgulayan Başkan Akyürek, şehir yönetiminde kültürel ve sosyal belediyeciliği fiziki belediyeciliğin diğer ayakları olarak ortaya koymak gerektiğini söyledi.

İNSANIN YETİŞMESİ EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ OLMALI

Yapılan yayınların, Konya Ansiklopedisi'nin ciltler halinde çıkmaya başlamasının, Mesnevi tercümelerinin, Kitap Günleri'nin Kültür Master Planı'nın parçaları olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "İnsanların mutluluğunun sağlanması için kitapla, kültürle, eğitimle tanışması, bütünleştirilmesi gerekiyor. İnsanın yetişmesi en önemli görevimiz olmalıdır" dedi.

Zindankale Katlı Otoparkı'nın yapımı sırasında tarihi Zindankale'nin surlarının ortaya çıktığını anımsatan Başkan Akyürek, şöyle devam etti: "Burada Konya'ya hayırlı bir eser kazandırıldı. Selçuklular döneminde hapishane olarak kullanılan bir eserin temelleri üzerinde artık sanat galerisi olması da yüzlerce yıl sonraki bir gelişimi göstermiş oluyor. Anadolu kültürüne ait olan bu eserler günümüzde yaşasaydı Anadolu'nun tapusu olarak ayrı bir öneme sahip olurdu."

Konya Kitap Günleri'nin geçtiğimiz yıl on binlerce öğrenci ve kitap dostunu ağırladığını kaydeden Başkan Akyürek, tüm kitapseverleri 9 Aralık'a kadar açık kalacak etkinliğe davet etti.

Her gün 10.00-21.00 saatleri arasında gezilebilecek Konya Kitap Günleri'ne 60 yayınevi, 61 yazar katılıyor. Programda imza günleri, paneller, söyleşilerle birlikte 130 etkinlik gerçekleştirecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Konya Kitap Günleri Zindankale Sanat Galerisi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement