Kore Gazisi Okuduğu Şiiri ile Ayakta Alkışlandı - Son Dakika
Güncel

Kore Gazisi Okuduğu Şiiri ile Ayakta Alkışlandı

Kore Gazisi Okuduğu Şiiri ile Ayakta Alkışlandı

Cumhuriyet’in ilanının 94. yıldönümü Nazilli’de de törenlerle kutlanırken, 87 yaşındaki Kore Gazisi Mustafa Özbayram okuduğu kendi yazdığı şiirle ayakta alkışlandı.

29.10.2017 16:31

Cumhuriyet'in ilanının 94. yıldönümü Nazilli'de de törenlerle kutlanırken, 87 yaşındaki Kore Gazisi Mustafa Özbayram okuduğu kendi yazdığı şiirle ayakta alkışlandı.

28 Ekim günü istasyon meydanındaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından başlayan törenler renkli görüntülere sahne oldu. Cumartesi gecesi ses sanatçısı Kıraç'ın konuk olduğu halk konserlerinin ardından Pazar günü Kaymakam İbrahim Küçük makamında tebrikleri kabul etti. Şehir stadında yapılan kutlamaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdi. 2 gün süren etkinliklerde vatandaşlar evleri başta olmak üzere işyerleri ve arabalarını Türk Bayrakları ile kırmızı-beyaz renklere donattı. Cumhuriyet bayramı kutlama törenlerinde 87 yaşındaki Kore Gazisi okuduğu kendi yazdığı şiirle ayakta alkışlandı. Kutlama törenlerine damgasını vuran Kore Gazisi Mustafa Özbayram'a tebrik yağdı.

Kore gazisi törenlere damga vurdu

Nazilli'de Cumhuriyet'in ilanının 94. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında ilçedeki şehir stadyumunda düzenlenen etkinliklerde öğrencilerle birlikte kendi yazdığı şiiri okuyan 87 yaşındaki Kore Gazisi Mustafa Özbayram, yaklaşık 20 yıldan bu yana katıldığı tüm kutlama programlarında olduğu gibi bir kez daha kendi yazdığı şiiri okuyarak kalpleri fethetti. Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Üyesi olan Özbayram'ın yanı sıra törende etkinlikler kapsamında yapılan şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de şiirlerini okudu. Nazilli Belediyesi Mehter takımı gösterileri ile birlikte Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Karma halk oyunları ekiplerinin ilginç gösterisi de beğeni ile izlendi.

"Biz hep birlikte Türkiye'yiz"

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük konuşmasında, her ulusun tarihinde özel ve anlamlı günler olduğunu ifade ederek, "Bu günleri önemli kılan unsur; ona ulaşılması için verilen mücadelenin büyüklüğü ve o değişimin toplumun yaşamına ve geleceğine yaptığı katkıdır. Cumhuriyet rejimimizin ülkemizin yönetim şekli olarak kabul edilmesi sanıldığı kadar kolay olmamıştır. Büyük Atatürk, bu rejimi gerçekleştirirken en yakın arkadaşlarına bile uzun süre açıklayamamıştır. Bütün iş Cumhuriyeti ilan etmekle bitmemiştir. Cumhuriyete sahip çıkmak ta gereklidir. Geleceğimiz olan nesil ise buna bizler gibi sahip çıkmaya devam edecektir. Yaşamını ülkemizin birlik ve beraberliğine adayan Büyük Önder Atatürk ile aynı amaçlar için yaşamlarını feda eden kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Biz her koşulda hep birlikte Türkiye'yiz. ve böyle kalmaya da devam edeceğiz" dedi.

Törenlere Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük başta olmak üzere Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başta olmak üzere tüm ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kore Gazisi Okuduğu Şiiri ile Ayakta Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement