Koruculuk Maaş İçin Değil, Huzuru Egemen Kılmak İçin Tercih Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Koruculuk Maaş İçin Değil, Huzuru Egemen Kılmak İçin Tercih Ediliyor

Koruculuk Maaş İçin Değil, Huzuru Egemen Kılmak İçin Tercih Ediliyor

Mardin'in Midyat İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, geçici köy korucularının sırf bölgede huzur ve güvenliği egemen kılmak için bu göreve talip olduklarını söyledi.

26.02.2013 17:06  Güncelleme: 10:43

Mardin'in Midyat İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, geçici köy korucularının aldıkları maaşın değil bir aileyi, bir kişinin dahi geçimini sağlamaya yetmediğini, korucu olmak için başvuranların, sırf bölgede huzur ve güvenliği egemen kılmak için bu göreve talip olduklarını söyledi.

Emekli olan 13 geçici köy korucusu ile başarılı hizmetler veren 39 geçici köy korucusu onuruna İraz Otel'de yemek verildi. Yemeğe Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlhan İnce, İlçe Emniyet Müdürü Serdal Yurdagül, Midyat İlçe sınırları içerisinde görev yapan korucubaşları katıldı. Koruculara çeşitli hediyelerin verildiği yemekte konuşan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlhan İnce, köy korucularının düğün, bayram ve eğlencelerde zimmetli silahları, kanunlara aykırı bir şekilde kullanmamaları gerektiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"30 yıldan beri korucularımızın Türk Silahlı Kuvvetleri ile omuz omuza yaptığı bu fedakarlıkları, bu millet asla unutmayacaktır. Vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin birlik ve beraberliği için hayatınız pahasına hizmet verdiniz ve vermeye devam ediyorsunuz. Midyat olarak onlarca gazimiz ve şehidimiz var. Komutanlığımızdaki kayıtlara göre 39 korucumuz şehit olarak hakkın rahmetine kavuşmuş, 14 korucu da yaralanarak gazi olmuştur. Ayrıca 73 Midyatlı silahsız masum vatandaşımız da bölücü terör örgütü mensupları tarafından katledilmiştir. Bunların yanı sıra Midyat'ın sınırları içinde görev yapan 25 askerimiz de şahadet mertebesine ulaşmıştır. Terör örgütü yandaşlarının koruculuk sisteminin ortadan kalkacağı söylemine inanmayın, yersizdir. Terörün yok edilmesindeki önemli katkılarınız açık ve net bir şekilde bilinmektedir."

'MAAŞ İÇİN DEĞİL, HUZURU EGEMEN KILMAK İÇİN'

Daha sonra söz alan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, 6 ay önce Midyat'a atandığında kendisine, "Doğu'nun Parisi'ne gidiyorsun" dediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Nedir Midyat'ı Paris yapan durum? Bunu çok merak etmiştim. Aslında göreve başladığım bu altı aylık süre içerisinde Midyat'ı aslında Paris yapan şeyin Midyat'ın huzuru ve güvenliği olduğunu gördüm. Bu huzur ve güvende de korucuların payı çok büyük. Ben bunun farkındayım. Değil bir aileyi, bir kişiyi bile geçindiremeyecek düzeyde düşük olan maaş için koruculuk görevi teveccüh edilmiyor. Korucu olmak için başvuranlar, aslında sırf bölgede huzur ve güvenliği egemen kılmak için bu göreve talip oluyor."

'KORUCULAR DERNEKLEŞİN'

Midyat'ta görev yapan yaklaşık 800 geçici köy korucusunun bir dernek kurup tek çatı altında toplanmasının faydalı olacağını kaydeden Kaymakam Binöl, "Eğer sizler dernekleşirsiniz, içinizdeki muhalefet duygusunu bir kenara bırakırsanız, istek ve talepleriniz daha ciddi bir şekilde değerlendirilir ve dikkate alınır. Dernekleşme sürecinde bizlere de ne tür bir görev düşerse yardımcı olmaya hazırız."

Kaymakam Bingöl, korucuların üniversitede öğrenim gören çocuklarına da nakdi yardım desteğinde bulunacaklarını açıkladı.

MHİ(GG/COŞ) - Mardin/ Midyat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Koruculuk Maaş İçin Değil, Huzuru Egemen Kılmak İçin Tercih Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement