Silvan MYO, Köy Çocuklarını Drama ile Buluşturdu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Silvan MYO, Köy Çocuklarını Drama ile Buluşturdu

Silvan MYO, Köy Çocuklarını Drama ile Buluşturdu
28.05.2014 10:19  Güncelleme: 10:28

Diyarbakır Silvan Meslek Yüksekokulu, Silvan'da 2 bine yakın köy çocuğunu drama ile buluşturdu.

Çocuk gelişimi bölümü II. sınıf öğrencileri, 'Çocuk ve Drama' dersi kapsamında Öğretim Görevlisi Hatice Karakoyun'un koordinatörlüğünde Silvan'da 2000 'e yakın köy çocuğunu drama ile buluşturdu.

Silvan Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü II. sınıf öğrencileri, 'Çocuk ve Drama' dersi kapsamında çocuk tiyatroları ve çocuk dramalarıyla hiç karşılaşmamış olan çocukları dramayla buluşturmak amacı ile 15 farklı oyun hazırladı.

Amaçlarının Silvan'da dramayı en kırsaldaki çocuğa ulaştırabilmek olduğunu söyleyen Öğretim Görevlisi Hatice Karakoyun, "Çünkü drama sayesinde çocuklara birçok konu, sosyal davranış ve kavramlar öğretilebilir. Oyunlaştırarak yapılan bu çalışmalar çocuğun daha çok ilgisini çeker, öğrenmesini kolaylaştırıp, öğrenilen şeylerin kalıcı olmasını sağlar" dedi.

Dramanın çocuğun zihinsel, bilişsel, duygusal ve sosyal bir bütün olarak gelişmesini sağladığına dikkat çeken Karakoyun, çocukların erken yaşta(okulöncesi dönemde) dramayla buluşmaları gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Başta Silvan köy okulları (Keklikdere, Güzderesi, Yenidoğan köyü, Dönenkaya, Boyunlu, Tokluca, Eşme, Çevrik Su...) ve merkezi okullar(14 Nisan Anaokulu, Dicle Anaokulu...) olmak üzere yaklaşık 2000 öğrenciye gösteri yapıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Silvan MYO, Köy Çocuklarını Drama ile Buluşturdu - Son Dakika


Advertisement