Köy minibüsünün kadın sürücüsü - Son Dakika
Güncel

Köy minibüsünün kadın sürücüsü

Köy minibüsünün kadın sürücüsü

SERTEN AKKAYA - Biga ilçesinde yaşayan Ümmühan Acar (44), ilçe merkezi ile köy arasında sefer yapan bir minibüsün şoförlüğünü yapıyor.

16.10.2013 12:49

SERTEN AKKAYA - Biga ilçesinde yaşayan Ümmühan Acar (44), ilçe merkezi ile köy arasında sefer yapan bir minibüsün şoförlüğünü yapıyor.

Acar, AA muhabirine, daha önce eşiyle ilçe merkezinde marangozluk ve emlakçılık yaptıklarını söyledi.

Eşinin 2008 yılında vefat etmesinin ardından tek başına yaşamaya başladığını belirten Acar, "Eşiminin ölümünün ardından bir süre boşlukta kaldım. 'Ne yapabilirim, evimi nasıl geçindirebilirim?' diye düşünmeye başladım. Bu sırada şoförlüğünü yaptığım minibüsün sahibi Hüseyin Gürses bana iş teklif etti. Ben de kabul ettim. 6 aydır 30 lira yevmiyeyle bu işi yapıyorum" dedi.

Acar, 1990 yılından bu yana araç kullandığını, E sınıfı ehliyeti bulunduğunu, ayrıca ticari anlamda sürücülük yapabilmesine olanak sağlayan tüm belgelere sahip olduğunu anlattı.

Otomobil, minibüs, otobüs, kamyon ve traktör kullanabildiğini dile getiren Acar, her gün Biga ile Çavuşköy arasındaki iki kilometrelik yolda yolcu taşımacılığı yaptığı bilgisini verdi.

Kadınların, istekli ve azimli olmaları halinde erkek uğraşı olarak bilinen pek çok mesleği rahatlıkla yapabileceğini vurgulayan Acar, şöyle konuştu:

"İşimden çok memnunum. İstanbul'u çok iyi bildiğim için zaman zaman buraya düzenlenen turlarda da şoförlük yapıyorum. Yolcu alırken ya da sıra beklerken erkek sürücü arkadaşlarım bana çok nazik davranıyor. Zaman zaman da yardımcı oluyorlar. Onların yanında çok rahatım. Minibüsüme binen kadınlar da memnun. Bir kadınla yolculuk yaptıkları için kendilerini rahat hissediyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köy minibüsünün kadın sürücüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement