Köylülerden Odunlu, Traktörlü Direniş - Son Dakika
Güncel

Köylülerden Odunlu, Traktörlü Direniş

Köylülerden Odunlu, Traktörlü Direniş

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Yenice köyde TEİAŞ tarafından projelendirilen yüksek gerilim hattının meyve bahçelerinden geçecek olması köylüleri isyan ettirdi.

28.11.2013 11:44

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Yenice köyde TEİAŞ tarafından projelendirilen yüksek gerilim hattının meyve bahçelerinden geçecek olması köylüleri isyan ettirdi. Sıkıntılı günler geçiren vatandaşlar, arazilerinin ölçüleceği haberinin gelmesi üzerine köy girişinde odunlarla nöbet tutmaya başlayıp yolu traktörle kapattı.

Yenice köyde enerji iletim hattının ilk projede yer alan kıraç alandaki güzergahtan geçmesini isteyen köylüler, köy girişinde ellerinde odunlarla nöbete başladı. Köylüler ayrıca köye araç girmemesi için yolu traktörle kapattı.

Köy muhtarı Ali Balta, "Yüksek gerilim hattı daha önce Çamlık mevkiinden geçiyordu. Madenci bir firma orasını işgal ettiği için güzergah değiştirilerek meyve bahçelerinden geçirildi. Bizler tarlalarımız kısıtlı olduğu için buna karşıyız. Ne gerekiyorsa yapacağız ve köye sokmayacağız. İlerleyen yıllarda ikinci ve üçüncü hat da geçecek. Hizmete karşı değiliz, kıraç araziden geçsin" dedi.

"Ölmeye hazırız" diyen Balta, "AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş'in Maden İşleri Genel Müdürlüğünü arayarak bizler için sakınca olmadığı cevabını aldık. Enerji iletim hattının geçeceği alanı değiştirerek maliyeti ucuzlatmak adına köylüyü ölüme itiyorlar" iddialarında bulundu.

Recep Danacı kıraç arazideki 100 dönümlük tarlasını hibe ettiğini ifade ederek, "Köy içerisinden geçen bir dönüm yerimize dokunmasınlar" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylülerden Odunlu, Traktörlü Direniş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement