Köylülere Büyükşehir Yasası Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Köylülere Büyükşehir Yasası Anlatıldı

Köylülere Büyükşehir Yasası Anlatıldı

Bodrum Kent Konseyi'nin ve sivil toplum örgütlerinin destekleriyle oluşturulan Bodrum Köyler Meclisi'nin Yönetimi seçildi.

22.07.2013 15:32

Bodrum Kent Konseyi'nin ve sivil toplum örgütlerinin destekleriyle oluşturulan Bodrum Köyler Meclisi'nin Yönetimi seçildi. Seçim ardından CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ve MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın katılımıyla 'Köylerin Geleceği' konulu panel düzenlendi. Panelde milletvekilleri, büyükşehir yasasının köylere ve beldelere vereceği zararları anlatarak köylüleri bilgilendirdi.

Bodrum Kent Konseyi ve sivil toplum örgütlerinin girişimleri ile, köylülerin kaybettikleri değerlere yönelik bilgilendirilmesi için oluşturulan Köyler Meclisi'nin yönetim kurulu seçildi. Seçimin ardından merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Danışmanı ve gazeteci Can Pulak'ın yönetiminde CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ve MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Köylerin Geleceği' konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, şöyle dedi:

"Yeni Büyükşehir Yasası'na göre, halktan toplanacak vergiler artacak. Artık köylü olmayacak. Katı atık, atıksu ve içme suyu tarifeleri hemen kapımızı çalacak. Beş yıl sonra da harcamalara katılma payı, emlak vergisi alınmaya başlanacak. Emlak vergisi iki katına çıkacak. Nüfusu 20 binin üzerindeki yerlerde tarım ve hayvancılık yapılamayacak. Tarım ve hayvancılık ortadan kalkacak. Hayvan ahırı bulundurmak yasak olacak."

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar da yeni Büyükşehir Yasası'yla köylüye "Gidin" denildiğini savunarak, "Köylüler niye gidiyor? Sen git. Bilerek ve isteyerek, köylüye arazisini sattırmaya çalışıyorlar. Vicdanları yok. Gidecekler ve bu halka hesap verecekler. Topraklarımızın dolaylı yollardan el değiştirilmesini sağlıyorlar. Yaz günü, denize girmek varken iktidara karşı topraklarımızı savunabilmek için bu toplantılara katılabiliyorsak artık bilinçleniyoruz demektir" diye konuştu. - Bodrummuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylülere Büyükşehir Yasası Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement