Ktü Rektörü Süleyman Baykal, Facebook'a Girmeyi Seviyor - Son Dakika
Güncel

Ktü Rektörü Süleyman Baykal, Facebook'a Girmeyi Seviyor

Ktü Rektörü Süleyman Baykal, Facebook\'a Girmeyi Seviyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Süleyman Baykal, internette Facebook’u en fazla kullananlardan biri olduğunu söyledi.

29.01.2014 18:20

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Süleyman Baykal, internette Facebook'u en fazla kullananlardan biri olduğunu söyledi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Karadeniz Teknik Üniversitesinin bu sene 55 bin öğrenciyi bulduğunu belirtti.

Baykal, "Neredeyse Trabzon'un merkez nüfusunun 3'te 1'i genç ve dinamik bir nüfus. Trabzon açısından önemli bir nüfus. Bizim amacımız son dönemlerde yapmaya çalıştığımız üniversitenin şehirle iletişimi arttırmak, üniversitenin şehre karşı da sorumluluğu var. Öğrenci sayımızın fazla olması bize zaman zaman sorun yaşatıyor. Ekonomik olarak ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabildiğimi söyleyemem. Öğrencilerimiz huzur içerisinde eğitim ve öğretim görmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Artık öğrenci Trabzon'da daha mutlu. Eskiden şikayetlerini ettikleri konuların çoğu ortadan kalktı. Yaz dönemi Kalkınma Mahallesinde neredeyse hayat duruyor. Trabzon'da çok hareketli bir nüfus var. Akademik anlamda araştırma anlamında üniversiteye daha KTÜ'ye yakışır profil çizmeye çalışıyoruz. Bu yıl projeler alanında güzel gelişmeler oldu. KTÜ tarihinde en fazla projeyi bu dönemde aldı. İnşallah 2014-2015'e artarak devam eder. TÜBİTAK projesi alma oranı olarak Türkiye'de ilk 10 içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim. Beklediğimizin üzerinde proje desteği oldu" dedi.

KTÜ'nün öneminin her geçen gün artacağına inandığını kaydeden Baykal, "Çünkü, Trabzon'u düşündüğümüzde kendimizi hissettirebileceğim yer veya saha birincisi eğitimdir. İkincisi turizmdir, üçüncü kısmı sağlıktır. KTÜ'nün konumunu aşağıya doğru çektiğinizde bu bölge bundan etkilenecektir" ifadelerini kullandı.

İnternette Facebook'u en fazla kullananlardan biri olduğunu dile getiren Baykal, "Bizim uzaktan eğitim programlarımız var. Bu programlarda öğrencilerimiz yüklü bir şekilde kredisini tamamlamak için bazı dersleri almak zorundadır. Bu derslerden bazıları yüz yüzedir, bazıları ise istediği zaman istediği yerde açıp internetten öğrenmedir. Gündüz vakitlerinde bizim sistemde aşırı derecede bir yüklenme oldu. Arkadaşlar beni uyarıp, bu şekliyle beraber çok kesintiler oluyor. Facebook, Youtube gibi sosyal medyayı çok kullanmadan oluyordu. Bizde bir iyileştirmeye gittik, iyileştirme dönemi içerisinde sadece mesai saatleri içerisinde bir kısıtlamaya gittik. Bir veya bir buçuk hafta sürdü. Geçen hafta Salı günü açılmıştı. Bizde de bir alışkanlık vardır, bir şeyi muhtemelen hemen bir servis yasası dile getirildi böyle bir yasak yok. İnternette Facebook'u en fazla kullananlardan birisiyim. O yasak hoşuma gitmez" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ktü Rektörü Süleyman Baykal, Facebook'a Girmeyi Seviyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement