Küçükçekmece Belediyesi Resim Yarışması İçin Başvurular Başladı - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Resim Yarışması İçin Başvurular Başladı

Küçükçekmece Belediyesi Resim Yarışması İçin Başvurular Başladı

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 4’üncü ‘Türkiye Geneli Resim Yarışması’ başvuruları başladı.

03.03.2014 10:54

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 4'üncü 'Türkiye Geneli Resim Yarışması' başvuruları başladı. Yarışmada dereceye girenlere toplam 34 bin TL para ödülü verilecek.

Sanata ve sanatçıya verdiği önem ve destekle adından söz ettiren Küçükçekmece Belediyesi, gelenekselleştirdiği 'Türkiye Geneli Resim Yarışması'nın 4'üncüsü için geri sayım başladı. Daha önceki yıllarda yoğun ilgiyle karşılanan yarışmaya, Türkiye'nin her yerinden ve her kuşaktan sanatçılar katılabilecek. Başvurular 3 Mart-4 Nisan tarihleri arasında Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'ne yapılacak.

PROFESYONEL VE YARI PROFESYONEL SANATÇILAR BAŞVURABİLİR

Türkiye genelinde fırçasını kullanan, görsel sanatlar alanında üretim yapan sanatçıların çalışmalarını desteklemek, sergilemek ve belediye koleksiyonuna kazandırmak amacıyla ulusal ölçekte düzenlenen yarışmaya profesyonel ya da yarı profesyonel sanatçılar başvurabilir. Toplam 34 bin TL para ödülünün dağıtılacağı yarışmada dereceye giren sanatçılar; galerici, eleştirmen, koleksiyoner ve usta ressamların yer aldığı jüri üyeleri ile bir diyalog imkanı bulacak.

Konusu 'serbest' olarak belirlenen yarışmanın jüri koltuğunda, Beral Madra (Sanat Eleştirmeni), Oktay Duran (ArtON Galerisi Yöneticisi), Prof. Devrim Erbil (Ressam/ Devlet Sanatçısı), Prof. Mehmet Kavukçu (Sanatçı/ Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi), Prof. Zeliha Akçaoğlu (Sanatçı/ Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı), Ersan Ulusan (Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Spor Müdürü), Erkan Doğanay (Küçükçekmece Belediyesi Görsel Sanat Yönetmeni) gibi önemli isimler yer alıyor.

TOPLAM ÖDÜL 34 BİN TL

Toplam 34 bin TL'nin dereceye girenlere hediye edileceği yarışmada; birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 5.000 TL mansiyon ödülü olarak ise üç adet ayrı ayrı 3 bin TL dağıtılacak. Yarışmaya katılacak sanatçıların çalışmaları (tuval için) kısa kenarı 80 santimden az, uzun kenarı ise 200 santimden fazla olmamalı ve önceki çalışmalarından en az beş örnek görselinde yarışmaya verilecek çalışma ile birlikte teslim edilmesi gerekiyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçükçekmece Belediyesi Resim Yarışması İçin Başvurular Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement