Kula Güzelliklerini Dünya'ya Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Kula Güzelliklerini Dünya'ya Açılıyor

Kula Güzelliklerini Dünya\'ya Açılıyor

Kula Belediyesi Kula'nın Turizme katısın arttırmak ve kulayı tanıtmak amacıyla Travel Turkey İzmir 2017 Fuarına katıldı.

09.12.2017 09:32  Güncelleme: 09:31

STANDI KULA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN TOSUN ZİYARET ETTİ.

Kültür, doğa ve kent turizmi açısından önemli olan Kula'yı tanımak ve Kula ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Kula Belediyesi olarak Travel Turkey İzmir 2017 fuarına katıldı. Fuarın büyük ilgi odağı olan kula standı, ziyaret akınına uğruyor. Yöresel lezzetleri, tarihi mimari eserleri ve doğa turizmi ile tanıtılan Kula standını, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Faik Şentürk, Kula Belediye Meclis Üyeleri; Vedat Yılmaz, Nafiz Aydın ve Mehmet Kavas ziyaret etti. Kula Germiyanoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin uygulama fırsatı buldukları Kula standı katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Manisa Büyükşehir Belediyesi standını da ziyarette bulunan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a stant görevlileri ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduklarını söylediler.

BAŞKAN TOSUN; "KULAMIZI TURİZMDE DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ"

Kula'nın turizm ile kalkınma hamlesi gerçekleştirebileceğini belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; "Kula, tarihi ve doğal güzellikleri, kültürel ve mimari özelliklerini kaybetmeden günümüze ulaşan ender şehirlerden bir tanesi. Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ortak çalışmaları neticesinde tarihi Kula Evlerinin yeniden hayat bulmasını, yaşama değer katmasını, turizme katma değer sağlamasını amaçlayarak restorasyon çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu doğrultuda evlerimizin nadide örneklerinden bazılarını restore ederek yeniden kullanıma açtık. Türkiye'nin ve Dünya'nın ender jeolojik yapıları arasında yer alan Kula UNESCO Jeoparkını Ulusal ve Uluslararası turizme sunmaya başladık. Doğa turizminde önemli bir yer tutan Jeoparkımız, volkan konileri, bazaltik lav akıntıları, Türkiye'nin 107. tabiat anıtı Kula peri bacaları ile Ülke turizmine katkı sağlamaya başladık. Bu tür fuarlar aracılığı ile Kula'nın turizmini arttırarak daha da iyi noktaya taşımaya gayret ediyoruz. Kula Belediyesinin personelleri tarafından hazırlanan standın yapılmasında da emeği geçen herkese de teşekkürlerimi sunuyorum." diye

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kula Güzelliklerini Dünya'ya Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement