Kültürlü Bir Gençliğe İhtiyaç Var - Son Dakika
Güncel

Kültürlü Bir Gençliğe İhtiyaç Var

Kültürlü Bir Gençliğe İhtiyaç Var

Nevzat Bayhan "Yazar Okul Buluşması" projesi kapsamında Bağcılar Ahi Evran Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

10.03.2012 15:52

Bayhan, "Yazar Okul Buluşması" projesi kapsamında Bağcılar Ahi Evran Anadolu Lisesi'nde verdiği konferansta, "Kültürlü bir gençliğe insanlığın ciddi ihtiyacı var."dedi

Şiir Derneği Başkanı Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan "Yazar Okul Buluşması" projesi kapsamında Bağcılar Ahi Evran Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören Bayhan, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin alakalarına çok mutlu olduğunu söyledi.

Bayhan, söyleşisine projeyi gerçekleştirenlere teşekkür ederek başladı.

Toplumumuzun en önemli sorunlarından birinin kültürel gecikme olduğuna vurgu yapan Bayhan, Kültürel gecikmenin ise toplumdaki maddî kültür öğelerinde meydana gelen değişimin hızının, manevî kültür öğelerinin ayak uyduramaması olduğuna dikkat çekti.

Bayhan, hayatı yaşanmaz kılanın yine insanlar olduğunu, gün geçtikçe ürettiği teknolojiyle hayatı kolaylaştırmaya çalışırken, yersiz, amaçsız, anlamsız ve intizamsız kullanımlarla yaşantı daha da zorlaştırdığını, onlarsız yaşayamayacağımıza inandığımız teknoloji ürünleri ve sosyalleşmenin gereği apartman, site, şehir gibi toplu yaşam mekânlarındaki gelişmede aldığımız hızın, insani duygu ve davranışları geride bırakınca "Kültürel Gecikme" olarak izah ettiğimiz bir çıkmaz ile karşı karşıya kalındığını ifade etti.

Bayhan, iyi eğitim almış gençlerimizin bu dengesizliğin ortadan kalkmasında önemli aktör olacağını; okuyan, analiz ve sentez yapabilen kültürlü bir gençliğe insanlığın ciddi ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Yaklaşık üç saat süren programa öğretmen, öğrenci ve bir kısım veliler de katıldı.

Bayhan, söyleşinin sonunda daha önce kitapları okunmuş olan öğrencilerin sorularını yanıtladı ve Batıya Akan Nehirler kitabını imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kültürlü Bir Gençliğe İhtiyaç Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement