Kumluca-Develer Okul İçin Güreşti - Son Dakika
Güncel

Kumluca-Develer Okul İçin Güreşti

Kumluca-Develer Okul İçin Güreşti

Kıran Kırana Mücadele Eden Develer, Kendilerini Ayırmak İsteyen Görevlilere Zor Anlar Yaşattı.

23.01.2011 21:30

Kıran kırana mücadele eden develer, zaman zaman rakiplerine ve kendilerini ayırmak isteyen görevlilere zor anlar yaşattı. Deve sahipleri arasında da gergin anlar vardı.

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde, 110 devenin katıldığı deve güreşleri düzenlendi. Güreşten elde edilen yaklaşık 200 bin TL, Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksek Okulu inşaatına harcanacak.

Kumluca Karatepe Stadyumu'nda yapılan güreşlerde kıran kırana mücadele eden develer, zaman zaman rakiplerine ve kendilerini ayırmak isteyen görevlilere zor anlar yaşattı. Deve sahipleri arasında da gerginliklerin yaşandığı güreşlerde Kaymakamlık Kupası'nı 'Çılgın Özer' ve 'Kemal Bey' isimli develerin sahipleri alırken, Belediye Kupası ise 'Gelidonya Arap' isimli devenin sahibine verildi.

Kaymakam Salih Işık, deve güreşlerinin hem gelenek ve göreneklerin yaşatılması hem de birlik ve beraberliğin ortaya konulması açısından önemli olduğunu söyledi. Deve güreşlerinden elde edilecek gelirin meslek yüksekokulu binası yapımında kullanılacağını belirten Işık, "Şu anda kaba inşaatının büyük bölümünü tamamladık. İnşallah hayırseverlerimizin desteğiyle en kısa sürede inşaatımızı tamamlayacağız" dedi.

Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya da deve güreşlerinin bu yörenin geleneği olduğunu ve buradan elde edilen gelirle her yıl hayırlı bir iş yaptıklarını söyledi. Son 2 yıldır güreşlerden elde edilen gelirin Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksek Okulu yapımı için harcandığını belirten Çetinkaya, bu yıl yaklaşık 200 bin TL'lik gelirin de okul yapımına bağışlandığını kaydetti.

Deve güreşleri organizatörü Metin Çetin ise güreşlerin bir yörük kültürü ve eğlencesi olduğunu belirterek, Akdeniz Bölgesi'nin en büyük deve güreşlerinin Kumluca'da yapıldığını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumluca-Develer Okul İçin Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement