Kursa Katıldılar Meslek Sahibi Oldular - Son Dakika
Güncel

Kursa Katıldılar Meslek Sahibi Oldular

Kursa Katıldılar Meslek Sahibi Oldular

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılan yaklaşık 2 bin kadın düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

22.06.2012 15:03

Bunlardan 160'ı işe sahibi olurken, 190'ı da geliştirdiği el becerisi ile kendi evinde üretim yaparak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılan yaklaşık 2 bin kadın düzenlenen törenle sertifikasını aldı. Nikah şekeri yapımı, takı tasarımı, kurdele nakışı, çiçek tasarımı, çağrı merkezi operatörlüğü, hasta ve yaşlı bakımı gibi kurslara katılan kursiyerlerden 160'ı sahibi olarak çalışmaya başladı. 190 kursiyer kadın ise kursta geliştirdiği el becerisiyle evinde çalışarak aile bütçesine katkıda bulunuyor. Kursiyerler evlerinde ürettikleri ürünleri, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nin satış stantlarında dönüşümlü olarak da satabiliyor. Merkezin Satış stantlarından da bir yıl da 2 bin 160 kişi yararlanırken, spor salonunda da bin 421 kişi spor yaptı.

ÇAĞIRICI: AİLENİN MUTLULUĞU TOPLUMUN MUTLULUĞUDUR

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bireyin mutluluğu, ailenin mutluluğu, ailenin mutluluğu da toplumun mutluluğu düşüncesiyle inşa ettiğimiz Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimiz meyvelerini vermeye başladı" dedi.

"Bugün burada bir yıl boyunca kurslarımıza devam eden bin 806 kursiyerimize sertifikalarını veriyoruz" diyen Çağırıcı, belediye olarak kadın ve ailelere yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade etti.

Merkezde 3 uzman psikolog tarafından kadınlara psikolojik danışmanlık hizmetinin verildiğine de değinen Çağırıcı, bir yıl da bin 718 kişiye de psikolojik danışmanlık hizmetinin verildiğini söyledi.

Program kapsamında kursiyerler tarafından hazırlanan serginin açılışı yapıldı.

Sertifika törenine, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık'ın eşi Sevil Kıyıklık, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul'un eşi Emine Yurdakul, Başkan Çağırıcı'nın eşi Emine Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Vekili Zekine Dayıoğlu, Bağcılar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Azmi Torun ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement